Algab Valge Daami noorteliiga tenniseturniir

Andrus Karnau

andrus.karnau@le.ee

Täna kell 12 algab Krahviaia tenniseväljakutel Valge Daami noorteliiga turniir. Reedest pühapäevani kestab samas kuni 14-aastaste noorte karikasarja etapp nii tüdrukutele kui poistele. Mõlemal võistlusel võetakse mõõtu üksikmängus ja paarismängus.

Võistluste peakohtunik Vello Kuhi selgitas, et mõlematele võistlustele tulevad mängima noored üle Eesti. “Erinevus on võistluste formaadis ja karikasarja võib lugeda tugevamaks võistluseks,” ütles ta. Haapsalu tennisekooli kasvandikest astuvad platsile Hardi-Mikk Meitern, Johann Ojassoo ja Kasper Vao.

Eelmisel nädalal selgitasid parimad kuni 12-aastased mängijad. Poiste seas võitis Alexander Georg Mändma (US Tenniseakadeemia), kes alistas finaalis 6:2, 6:2 Oskar Irdoja (TK Advantage). Poiste paarismängus oli Mändma paaris Daniel Dvorjaninoviga (USTA) ja finaalis võitsid nad Hans Alasi (Alta Tennisekool)-Magnar Markvarti (Alo Ojassalu Tennisekool) seisuga 6:1, 6:3.

Tüdrukutest võitis Carol Plakk (Evald Kree Spordimaailm) finaalis seisuga 6:0, 6:1 Saara Orav (TK Fellin). Paarismängus võitis Plakk koos Lissi Kubrega (Pärnu Kesklinna Tennisekeskus) tasavägises finaalis 6:3, 3:6 (tie break 11/9) paari Helena Narmont (USTA)-Saara Orav (Tenniseklubi Fellin).

Järgmisel nädalavahetusel, 3.-4. augustil peetakse Haapsalus 25. Valge Daami pereturniir, mis Kuhi sõnul on saanud ka mitteametlikeks Eesti meistrivõistlusteks peretennises. Võisteldakse paarismängus kolmes klassis: ema-tütar (võib ka õde-õde), isa-poeg (võib ka vend-vend) ja segapaarid ehk isa-tütar, ema-poeg, õde-vend või ema-isa/mees-naine.

17.-18. augustil on kavas maakonna meistrivõistluste poolfinaalid ja finaalid, augusti lõpus toimub aga Eesti karikasarja etapp täiskasvanutele ja seenioritele.

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
0 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments