Lääne Elu paberleht 6. juulil

Andrus Karnau

andrus.karnau@le.ee

Haapsalu linn hakkab ise koolisööklaid pidama

Haapsalu linnavalitsus loobus 12 aastat koolilapsi toitlustanud OÜst Näksi ja hakkab ise pidama kaht koolisööklat.

Haapsalu põhikoolis hakkab tööle oma söökla, linnaalgkoolis oma. Nikolai kooli viiakse valmis toit põhikoolist, sest alla saja õpilasega kooli ei ole mõtet kööki sisustada. Linnavalitsus on palgale võtnud toitlustusjuhi Janne Lepa.

Lugu saab lugeda siit.

Mees kukkus ennast surnuks

Haapsalu spordihoone katuselt kukkus 27. juuni varahommikul alla ja suri 40aastane mees.
„Kui spekuleerida, siis võisid teda ahvatleda hosteli praokil aknad,” ütles Haapsalu Spordibaaside juht Tarmo Tuisk.

Kõmsi noormehe edu

Neljapäeva õhtul mängis Kõmsilt pärit Priit Mäeorg tuhandete pealtvaatajate silme all Pärnu rannas Eesti koondises Tahiti vastu ja lõi Tahitile ka ühe värava.

Narkovõitluse valikud

Endine kõrge politseinik Andres Anvelt kirjutab, et kui politsei keskendub vaid narkoparunite püüdmisele, võib see teha teene hoopis narkoparuni konkurendile. Politsei peaks keskenduma diileritele, et narkootikum ei oleks nii lihtsalt kättesaadav — Eestis on narkosurmasid hirmuäratavalt palju.

Läänemaa elanike arv väheneb jätkuvalt

Viimase poole aasta jooksul on Läänemaa elanike arv vähenenud kõigis valdades peale Vormsi. Ridala, kus seni on elanike arv kasvanud, on tänavu kaotanud 32 inimest, mis on maakonna üks suuremaid vähenemisi. Ridala vallavanema Toomas Schmidti sõnul on igal pool mujal valitsev suundumus lõpuks jõudnud ka Ridalasse. Selle aastaga on Läänemaa elanike arv vähenenud 425 inimese võrra.

Vihmaussid müügiks

Haapsalu mees Viktor Dulin kasvatab vihmausse ja müüb neid Venemaale, Leetu ja Lätti, aga ka Saksamaale ja Türki. Usse saab temalt tellida ka interneti kaudu.

Lääne Elus on tööl lisajõud — suvereporterid

Suvereporte Greete Palmiste peab päevikut ja kirjeldab oma esimesi samme ajakirjanikuna.
Teine suvereporter Kauri Sinkevicius aga tutvustab Haapsalus suvitavat kindralmajorit, kes uurib ajaloolisi kuritegusid.

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
2 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments
No
10 aastat tagasi

kas keegi ei tahagi vastu vaielda,visioone pakkuda…teen siis seda ise-heal juhul mina ise,aga vähemalt minu lapsed ja nende tulevased pered ikka elavad.

Niisiis
10 aastat tagasi

kas 50-60 aasta pärast ei ela läänemaal mitte ühtegi inimest…