Kuuma klaasi päevad vormuvad näituseks

Kaie Ilves

kaie@le.ee

Laupäeva õhtuks valmib Haapsalus Evald Okase muuseumis lõplik ekspositsioon rahvusvahelistel klaasipäevadel loodust.

Näituse valmimine on seekord pidev, loominguline protsess, nii et muuseumi hoovil valminud tööd pannakse kohe üles näituseruumi.

Esimesed eksponaadid viidi galeriisse esmaspäeval, päev–päevalt väljapanek täieneb, omandades üha terviklikuma kuju.

Laupäeva õhtuks on näitusel muuseumi uusimas, klaasi eksponeerimiseks ideaalses pööningugaleriis installatsioonid valgustega, skulptuurid, seeriad, kohaspetsiifilised jpt sümpoosionil valminud tööd.

Näitusel osalevad Torsten Rötzsch Saksamaalt, Ed van Dijk Hollandist, Natalja Gontšarova,  Gala Krivolapova ja Andrei Krivolapov Venemaalt, Indre Stulgaite–Kriukene ja Julia Pociute Leedust; Eestist Kai Koppel, Kati Kerstna, Kairi Orgusaar, Herbert Orgusaar ja Toomas Riisalu.

Esimest korda osalevad klaasipäevadel Eesti kunstiakadeemia klaasieriala üliõpilased: Andra Jõgis, Kristiina Oppi, Maria Tamm ja Birgit Pählapuu Kateriin Rikkeni juhendamisel.

Rahvusvahelised kuuma klaasi päevad Haapsalus Evald Okase muuseumis algasid esmaspäeval ja on igasuvine traditsiooniline muuseumi kunstipidu.

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
0 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments