Nadja Kaarma Viinis leitud lemmikud said neljandaks raamatuks

Riina Tobias

riina.tobias@gmail.com

Tuntud koogimeistril Nadja Kaarmal ilmus möödunud kuul uus kokaraamat “Nadja Viinis. Koogid ja elamused”.

Kaarma ütles, et järjekorras neljas kokaraamat räägib seekord tema, Anni Arro ja fotograaf Sandra Urvaki reisist Viini, aga veidi ka temast endast. Loomulikult ei puudu raamatust retseptid.

“Me käisime kõik need vanad kohvikud läbi, neid on Viinis hästi palju. Nii palju, kui jalad jõudsid, nii palju ka käisime. Maitsesime kooke ja valisime lemmikuid,” jutustas Kaarma.

Kaarma lemmikkohvikuks sai Central. Uhkete võlvide ja sammastega kohvimaja avati esimest korda 1876. aastal. “Seal oli mitu kooki, mis meeldisid, aga mangokook jäi mulle kõige rohkem meelde,” nentis koogimeister.

Nadja Kaarma rääkis, et Viinis väga menukad väikesed koogid eestlastele nii väga ei meeldi, samuti ei saanud nad reisilt retsepte kaasa. Seega tuli kõigega ise katsetada ja meeles olevate maitsete järgi järele proovida, meie oludega kohandada.

“Vanasti olid kõik koogid võikreemiga tehtud, Viinis tehakse praegu ka palju võikreemiga. Ühes teises kohvikus proovisime mokatorti, hakkasin sellega ka kohe ise katsetama,” ütles Kaarma.

Nadja Kaarma tõdes, et praegu on käed-jalad Haapsalus tööd täis, aga järgmise reisi peale mõtleb ta vaikselt siiski. “Võib-olla vaatame sügise poole. Tahaks Pariisi minna, see on mu kauaaegne unistus olnud,” ütles ta.

Varem on Nadežda Kaarmalt ilmunud kolm raamatut: “Nadja koogid”, “Nadja koogid 2” ja “Nadja väike koogiabi”.

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
0 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments