0

Toomas Vestli võitis Põhja-Euroopa meistrivõistlustel pronksi

Riina Tobias

Riina Tobias

riina.tobias@gmail.com

Paremal Eesti koondise treener Vallot Vainula, Artjom Hiisku ja Toomas Vestli. Foto: erakogu
Paremal Eesti koondise treener Vallot Vainula, Artjom Hiisku ja Toomas Vestli. Foto: erakogu

Kolmandat korda Haapsalus peetud Põhja-Euroopa noorte meistrivõistlustel lauatennises said võistlejad kogeda lõunamaist kuumust. Kolmapäeval, võistluste finaalide päeval, valitses Wiedemanni spordihoones 31-kraadine leitsak, mis tegi mängimise küllaltki keeruliseks. Suure õhuniiskuse tõttu muutuvad kummid niiskeks, pall hakkab reketil libisema ning väga raske on vindiga lööke sooritada ja suunata palli vajalikku kohta. Noored said aga edukalt hakkama nii suvesoojuse kui ka niiskusega.

Seekord osales kuus riiki: Norra, Taani, Soome, Läti, Leedu ja Eesti. Edukaimaks osutus Leedu kümne medalivõiduga. Eesti lauatennisistid võitsid seitse medalit.

Väga hästi mängis taas Toomas Vestli, kes Eesti kadettide esinumbrina näitas, mis puust mees ta on. Võistkondlikul turniiril alistasid Eesti kadetid (Toomas Vestli ja Artjom Hiisku) Soome 3-0 ja Leedu II 3-2, kuid kaotasid Norra I-le 2-3. Poolfinaalis tuli vastu võtta kaotus Leedu I võistkonnalt, kuid mängus kolmandale kohale alistati Taani 3-0. Eesti II võistkonnas mänginud Aaro Õismets jäi kaheksandaks.

Kadettide individuaalturniiril said leedulased kolmikvõidu. Vestli jõudis kaheksa hulka, kus tuli vastu võtta kaotus meeskonnakaaslaselt Artjom Hiiskult 2:3, kuid võit 3:0 Mats Hoeli (Norra) üle andis kokkuvõttes 7. koha. Aaro Õismets oli 14.

Nüüd on Toomas Vestlil paar päeva puhkust, siis ootab ees treeninglaager, Balti TOP-10 ja EM Ostravas.

Heikki Sool

NB! Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt. Kommentaare ei toimetata. Nende sisu ei pruugi ühtida toimetuse seisukohtadega. Kui märkad sobimatut postitust, teavita sellest moderaatoreid, vajutades lipukese ikooni.

Kommenteeri

avatar
wpDiscuz