Politseisündmused terves Eestis

Riina Tobias

riina.tobias@gmail.com

Ööpäeva jooksul registreeriti politsei- ja piirivalveametis 87 avaldust ja teadet kuritegudest, sealhulgas 1 tapmine, 1 avaliku korra raske rikkumine, 59 varavastast kuritegu, neist 48 vargust (6 eluruumidest, 11 sõidukitest).

Registreeriti 2 inimvigastustega liiklusõnnetust, milles sai vigastada 3 inimest.

Tabati 20 alkoholijoobes sõidukijuhti, tuvastati 3 narkootikumide omamise või tarbimise juhtu.

Registreeriti 256 väärtegu.

Piirilt saadeti tagasi 8 välismaalast, Eestist saadeti välja 2 isikut, tuvastati 1 ebaseaduslikult riigis viibinud välismaalane.

LÄÄNE PREFEKTUUR

Läänemaa

Kehaline väärkohtlemine
22. juunil kella 4 paiku tungiti Risti vallas Piirsalus kallale 23-aastasele meesterahvale.

Vargus
23. juunil kella 23 paiku varastati Lihulas Pärnu maanteel maja hoovist kilekott koos mitmesuguste esemetega. Kahju on kokku 128 eurot.

Pärnumaa

Kehaline väärkohtlemine
25. juunil kella 18 paiku löödi Tahkuranna vallas Uulu külas Laadi teel maja koridoris 36-aastast naisterahvast.

Otsingu- ja päästetööd
26. juunil kella 19 paiku pöörduti abipalvega kaatri Meri-Liis meeskonna poole ja anti teada, et Pärnu jõel sõudebaasi lähedal on mootoririkkega alus, mille pardal on viis inimest. Sündmuspaigale jõudnud Pärnu kordoni toimkonna abi ei vajatud ja rikkega alust asus abistama teine kohale saabunud kaater.

Raplamaa

Kehaline väärkohtlemine
23. juunil kella 4 paiku löödi Märjamaa vallas Valgu külas korteris 54-aastast ja 44-aastast meesterahvast.

Vargus
Ajavahemikul 17.–20. juuni varastati Käru vallas Käru alevikus vanametalli. Kahju on 100 eurot.

Saaremaa

Vargus
Ajavahemikul jaanuar kuni juuni 2013 varastati Kuressaares Pikal tänaval kuurist automootor. Kahju on 150 eurot.

Otsingu- ja päästetööd
26. juunil kella 16 paiku laekus häirekeskusele teade, et Kaarma vallas Muratsi sadama lähedal on paat ümber läinud ja kaks inimest vajavad abi. Kell 16.08 reageeris sündmusele Kuressaare kordoni 3-liikmeline toimkond. Abi vajanud inimesed pääsesid kaldale ja ümber läinud alus toodi kaldale. Väikelaevajuhil tuvastati lubatust suurem joove ja tema suhtes alustati väärteomenetlust.

Meresõidueeskirjade rikkumine
26. juunil kell 10 paiku kontrollis Kuressaare kordoni toimkond Nasva jõel väikelaeva, mille varustus ei vastanud väikelaeva konstruktsioonilisele kategooriale, sõidupiirkonnale ja suurusele. Lisaks puudus iga pardalviibija jaoks päästevest või ujuvusvahend. Aluse juhi suhtes alustati väärteomenetlust.

PÕHJA PREFEKTUUR

Tallinn

Tapmine
26. juunil kella 20 ajal tapeti Paekaare tänava korteris 33-aastane naine. Kahtlustatavana toimetati politseijaoskonda tapetu abikaasa, 40-aastane mees.

Kehaline väärkohtlemine
27. juunil kella 1 ajal teatati politseile, et Sõpruse puiestee korteris tungiti kallale 58-aastasele naisele. Kahtlustatavana toimetati politseijaoskonda 31-aastane mees.

Vargused
26. juunil avastati, et kesklinnas Pärnu maanteel asuvast laost on varastatud erinevaid tööriistu ja seadmeid. Esialgne kahjusumma 8045 eurot.

26. juunil varastati Lootsi tänavale pargitud haagissuvilast sülearvuti, telefon, autoraadio, naviseade ja muid esemeid. Kahju kokku 2679 eurot.

Harjumaa

Kehaline väärkohtlemine
26. juunil kella 23 ajal teatati politseile, et Viimsi vallas Haabneeme alevikus tungiti tüli käigus kallale 23-aastasele naisele.

Vargus
25. juunil avastati, et Viimsi aleviku maja trepikojast on varastatud jalgratas Schwinn väärtusega 550 eurot.


LÕUNA PREFEKTUUR

Jõgevamaa

Kehaline väärkohtlemine
25. juunil teatati politseile, et Jõgeval Jaama tänaval löödi 22-aastast meest.

Tartumaa

Vargused
26. juunil varastati Tartus Jaama tänava eramust mobiiltelefon Nokia ning võtmekimp. Kahju on 144 eurot.

25. juunil teatati politseile, et Tartus Männimetsa tee eramu garaažist varastati murutrimmer Husqvarna, 5-liitrine kanister bensiiniga, Fiskarsi kirves ja 5 pudelit alkoholi. Kahju on 230 eurot.

Kehaline väärkohtlemine
26. juunil teatati politseile, et Kambja vallas Tatra külas löödi meesisikut.

Kelmus
26. juunil teatati politseile, et avaldaja poja nimele on Tartus Ringteel asuvast kaubanduskeskuses elektroonikapoest võetud sülearvuti Acer. Kahju on selgitamisel.


IDA PREFEKTUUR

Ida-Virumaa

Vargused
26. juunil varastati Vaivara vallas Perjatsi külas pargitud veoautost Scania kaks akut ja lihvimasin. Kahju on 430 eurot.

26. juuni öösel varastati Sillamäel Viru tänaval kauplusest jäätis. Kahju on 70 eurot.

26. juunil varastati Jõhvis Vaarika tänaval eramust sülearvuti ja mobiiltelefon. Kahju on 542 eurot.

Asja omavoliline kasutamine
26. juuni öösel varastati Narvas Puškini tänaval hotelli juurest punast värvi sõiduauto VAZ registreerimismärgiga 216 MAE. Kahju on 300 eurot.

Kelmus
26. juunil kella 14 ajal helistati Kohtla-Järvel Altserva tänaval elava 77-aastase naise lauatelefonile ja teatati, et lapselaps sõitis Peterburis lapsele otsa ning ravi jaoks on vaja raha. Naine maksis tema juurde tulnud noormehele 3000 eurot.

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
0 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments