Vandaalid peksid täna öösel segi Krahviaia tenniseväljakud

Lehte Ilves

lehte.ilves@gmail.com

Kuvatud 3 pilti, galeriis pilte: 10

Neljapäeva öösel vastu reedet on vandaalid segi peksnud Krahviaia tenniseväljakul kõik, millest jõud on üle käinud.

„Jõu ja vihaga tehtud,” kirjeldas Läänemaa muuseumi teadur Asta Veenpere  hommikul tööle minnes avanenud vaatepilti.

„Kõik, millest jõud üle käis, oli üle käidud,” ütles kohalik politseijuht Margus Kaldma ja loetles märatsejaile ette jäänud asju: lillepostid, pingid, prügikastid, terrassid, aialauad, aed.

Politsei on alustanud väärteomenetlust süüdlaste selgitamiseks. Politsei sai teate kell 1.15 paiku, kui juhuslik mööduja märkas, et tenniseväljakuil toimub midagi kahtlast.

Krahviaia tenniseväljakuid kasutab  Haapsalu tenniseklubi. Klubi juhatuse liige ja treener Vello Kuhi ei olnud reede hommikul veel ise kohapeal käinud,sest oli Haapsalust eemal, kuid kirjelduse järgi hindas ta kahju suureks.

Kuhi sõnul ei ole tenniseväljakuid 8–10 aastat lõhutud ja nii suuri purustusi ei ole ka varem olnud.

„Need on haiged inimesed,  kes selliste asjadega tegelevad ja mul on neist kahju,” ütles Kuhi. „Meie saame sellest üle, aga nemad?”

Klubi peab väljakud kiiresti korda saama, sest tuleval nädalal algavad linnade mängud.

Kaldma sõnul võib tegemist olla laste või noorukitega, täiskasvanuist oli tal raske sellist käitumist uskuda.

Linnapea Urmas Sukles kutsub üles kõiki, kes juhtunust midagi teavad, sellest politsei või temaga ühendust võtma.

Kellel on linnas kaamerad, võiksid vaadata, mis toimus neljapäeva öösel vastu reedet kl 1.15 paiku, soovitas Sukles.

Linnapeale teadaolevalt olid vandaalid põgenenud joostes Promenaadi poole.

Mitmed linnakodanikud on teatanud, et täna öösel vandaalitsesid samad noormehed ka Metsa tänaval.

Pealtnägijate kirjelduse järgi on tegemist kahe eesti keelt kõneleva noormehega, kes tundusid pikemad, kui 170 cm. Ühel oli seljas must, lühikeste varrukatega särk, heledad püksid (võimalik, et helesinised teksapõlvpüksid).

Üks pealtnägijaist lisas, et noormehed tegutsesid väga kiiresti.

Tenniseväljakute lõhkumine on esimene nii suur vandaalitsemine sel aastal.  Viimane suur märatsemine  oli mullu, siis lõhuti viigi ääres Cyrillus Kreegi ausammast.

„Lõhkujad tabati ja nad on oma karistuse kätte saanud,” ütles Kaldma. Karistuse said kätte ka 2010 Haapsalus pinke ja lampe lõhkunud noored.

 

Fotod: Katrin Pärnpuu

 

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
15 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments
kunn
10 aastat tagasi

See tenniseväljak asub politseimajast 300m kaugusel ja pealtnägija helistas. Ilmselt läks telefonikõne liiga pikaks ja tüübid lasid jalga. Nägin ka 10a tagasi, kui linnavalitsuse kõrval pargis prügikaste pikali lükati. Helistasin politseisse ja küsiti mis te nimi on? Kui ütlesin, et sel pole tähtsust, küsimus on selles, et huligaanid laamendavad seal. Õeldi, et kuna te oma nime ei ütle, siis me ei saa teie teadet edastada.

to teine naine
10 aastat tagasi

vot ei usu ma ,et neid vandaale hirmsasti kodus pekst-ainuke millest nad puudu tundsid on aeg ja tähelepanu,mida tänapäeva vanemad lastele ei anna.ja üldse ei imesta kui vanemad olid soomes tööl ja noored vanaema hoole all.Selliseid noori on väga palju ja kahjuks ei suuda üks vanainimene vanemaid asendada.

Lihtsalt võrratu, millised
10 aastat tagasi

sitapead!!

kadakas
10 aastat tagasi

Teades Haapsalu politsei leebust ja laiskust siis no ime kui pätid kätte saadakse ja karistus on naeruväärne nagunii.HALE ON SEE HAAPSALU POLITSEI.

kadakas
10 aastat tagasi

teades Haapsalu politsei l

juss
10 aastat tagasi

politsei sai ju teate, kui äkšn käis……või polegi haapsalus patrulli?

Aga kui vanemad
10 aastat tagasi

… ei hooli ja telekast näed hommikuti tulnukaid ja õhtul tapmist ning taha ajamist,siis ei saagi paljudest normaalseid inimesi. Loodame,et kohus siiski seekord ka kohut mõistab,mitte ei anna 10 tundi ühiskondlikult kasulikku tööd. Mida keegi nagunii ei tee….

gf
10 aastat tagasi

kahjuks jah hakatakse mõtlema alles siis, kui tegu on tehtud

naine
10 aastat tagasi

kõik saab alguse kodust.Praegused noored on kasvanud vabas ühiskonnas ja nö.vabakasvatuses.Mõni lapsevanem mõtlebki nii – vaba maa,minu laps teeb ,mida tahab.Midagi keeleta ei tohi,lähed teed laspsele märkuse,siis saad ise sellise solvangu osaliseks….Nii et kasvatage oma lapsi,noored lapsevanemad.Naiivne on arvata,et küll laps ise teab….ei tea ta ikka midagi,teda tuleb ikka väga palju suunata.Aga jah,ega noored lapsevanemad viitsi sellega tegelda.Laps kiigele ja ise mobiil kätte…..

teine naine
10 aastat tagasi
Reply to  naine

Täiesti ebareaalne, lugesid lugu kahest vandaalist ning järeldasid kohe, et tegemist on noorte lastevanemate vabakasvatuse meetodil halvasti kasvatatud lastega? 😀 Ulme, kuidas mõnel fantaasia lendab. Ega loomulikult ei või olla tegemist lastega, keda on kasvatatud liiga rangelt, vanade tavade järgi, püksirihmaga nüpeldatud? Vandaalitsemine ja austuse puudumine on ju ainiti meie generatsiooni probleem. :))

Lugeja
10 aastat tagasi

Palun kindlasti lõhkujate nimed avalikustada! Ilmselgelt ei ole neil oma teole ühtki põhjendust. Selliste puhul aitab vist ainult karm/julm omakohus!