Lääne Elu paberleht neljapäeval, 20. juunil

Lehte Ilves

lehte.ilves@gmail.com

Robinson 44 maandub pühapäeva hommikul piiskopilinnuse õue ja jääb linnarahvale uudistada.
Robinson 44 maandub pühapäeva hommikul piiskopilinnuse õue ja jääb linnarahvale uudistada.
Robinson 44 maandub pühapäeva hommikul piiskopilinnuse õue ja jääb linnarahvale uudistada.

Medalistid käisid kuursaalis vastuvõtul
Kolmapäeval olid Läänemaa parimaid koolilõpetajaid kuursaalis maavanema Innar Mäesalu ja Läänemaa omavalitsuste liidu esimehe Ülle Ermani vastuvõtul.

Tänavu oli Läänemaal 9 kuldmedali ja 7 hõbemedali saajat, lisaks kutsekooli ja kolledži parimad lõpetajad, kokku 25 õpilast.

Lauldakse sõdureile, mõeldakse nende lastele
Laupäeval on Haapsalu raudteejaamas heategevuskontsert, mille tulu läheb teenistuse ajal hukkunud või raskelt viga saanud sõdurite laste hariduse toetamiseks.

Tasu küsimata esinevad Eesti tippmuusikud Jäääärest alates  ja ETV tütarlastekooriga lõpetades. Kontserdist teevad otseülekande ETV ja Vikerraadio, kontserdile tuleb ka president Toomas Hendrik Ilves, kes on Carolin Illenzeeri fondi patroon.

Kurb ja naljakas Risti rahva küsitlus
Risti elanik, riigikogu liige Neeme Suur kirjutab arvamusküljel, et Ristit läbiva 330 kV kõrgepingeliini asukoha rahvaküsitlus on vildakas, paljud küsimused on sõnastatud nii, et vastused oleksid küsijale ehk Eleringile sobivad.

Küsitlus puudutab elektriliini ehitust, mis läbiks servapidi ka Risti alevikku. See tähendaks, et maha tuleb võtta hulga puid, nii et  aleviku ja suure liiklusega Tallinna maantee vahele ei jääks enam mingit mürakaitset.

Tõeliseks sigaduseks peab Suur küsimust, mis kõigepealt räägib, et kui kaabel Risti kohal  maasse kaevata, tõstaks see võrgutasu hinda kuni 20 korda. Selle järel  esitatakse küsimus:  kui oluliseks peate võrgutasude mitmekordset tõusu.

Liiklusõnnetuse lahend: mõlemal juhil oli eesõigus
Uuemõisas on üks koht, kus juhtus liiklusõnnetus, aga süüdlane jäi selgitamata, sest igal ametimehel oli selle paiga liikluskorraldusest oma arusaamine.

Ent süüdlast on vaja vähemalt kindlustusele, kes peab kellegi  autoremondi kinni maksma. Kes kindlustuse silmis süüdi jääb, peaks selguma nädala jooksul, aga kumbki liiklusõnnetuses osalenud pool on lubanud, et läheb kaotuse korral kohtusse.

Reedel algab jaanitulede aeg
Läänemaal peetakse sel nädalavahetusel 24 suuremat avalikku jaanipidu. Esimesed jaanituled süttivad reedel Sutlepas, Rõudes, Virtsus ja Piirsalus, kus jaanikul tähistab küla ka oma 495. sünnipäeva.

Maakaitsepäev ja võidupüha Haapsalus
Lääne Elu annab ülevaate võidupüha tähistamisest Haapsalus ja mida laupäeval–pühapäeval tähele panna. Piirivalvesadamas ootab külalisi sõjalaev Ristna ja linnuses kopter Robinson 44, laupäeval aga saab lustida rahvapeol ja nautida sõjaväeorkestri vigurmarssimist.

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
4 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments
Uuemõisa elanik
10 aastat tagasi

Potensiaalne ohukoht on ka mööda Tennise tänavat Tallinna mnt. poole sõites Pirni tänavaga ristudes. Selles piirkonnas kehtib teg. paremakäe reegel.. Kuna rõhuv enamus autojuhte peab Tennise tänavat peateeks, siis ei anta teed mööda Tennise tänavat Tallinna mnt. poole sõites Pirni tänavalt Tennise tänavale keeravatele autodele. Antud koht on ka halva nähtavusega. Olen selle koha peal ise mitmeid kordi ohtlikke olukordi näinud.
Minu arvates oleks õige: 1. Tennise tänav kuni ridaelamuni peateeks muuta.
2. Paigaldada Tennise tänava ja Pirni tänava ristumiskoha juurde lamav politseinik, mis hoiaks ära elamupiirkonnas kiiruseületamise ja seda tuleb seal ikka parasjagu ette.

tänav
10 aastat tagasi

vallavanemal on õigus, see koht kust Ehitajate teele sõideti ei ole üldse tänav. Vaadake Maaameti kaardilt järele kui ei usu. Omaette lugu on, miks Kutsekooli parkla on märgistamata, ei tea on see kooli või valla tegemata töö. Ja muidugi peab BMW mees ajusid mõtlemiseks kasutama, Ehitajate tee on ikkagi võrreldes kooli parklast väljasõiduga peatee mis peatee. Peaga vastu seina joosta on ikka tobe küll, isegi siis kui sul selleks täieline õigus on

.
10 aastat tagasi

Liiklus uuemõisas: minu arvates on õigus BMW juhil, kuna märgid ja asjad puuduvad.Tegemist on väga keerulise kohaga ja nii palju ,kui mina seal liigelnud olen,olen talitanud parema käe reegli järgi.Aga no mis teha,enamus teeb otsuseid auto margi järgi..

arvamus
10 aastat tagasi

liiklus Uuemõisas: mis seal ülemäära keerulist on? Otse liikunud Opelil on ikka õigus. Kujutage siis ette vastupidist olukorda: liigun teel otse, pean kogu aeg hirmu tundma, äkki keegi tahab kusagilt (ei tea kust) minu eest sõidurada ületada? BMW tegi ju pööret, ikka otseliikuja tuleb läbi lasta. See on minu arvamus