Eesti golfikool annab Valgeväljal lastetrenne

Madiken

madiken@le.ee

Siie Grete (3) trennis

Sel suvel treenitakse Haapsalu golfiväljakul esimest korda lapsi.

Treener, Eesti golfikooli liige ja praegu Soome golfikoolis treenerikoolitust läbiv Priit Jalasto sõidab igal kolmapäeval Haapsallu, et õpetada golfimängu 5–18aastastele lastele ja täiskasvanutele.

„Alguses koordinatsioon — loobime palli, harjutame kepiga pallile pihta saamist,” selgitas Jalasto. „Kohe, kui palli lendu saab, võib mängima hakata.”

Esimeses trennis möödunud kolmapäeval osales neli last, sel nädalal kaks.

Palliloopimise vahel jooksid lapsed täna trennis ka muidu ringi ja puhusid näiteks seebimulle. „Lastele tuleb trenn lõbusaks teha,” ütles treener naerdes.

Kolmeaastase golfimängija Siie Grete isa Toomas Klemmer mängib ka ise golfi, kuid tütre tõi ta trenni, sest mänguline füüsiline tegevus värskes õhus on lapsele hea.

Et golfiõpet toetab Eesti golfikool, maksab üks trenn koos varustusega lapsevanemale 3 eurot. Esimene trenn on tasuta, ette registreerida pole vaja.
Jalasto sõnul golfi populaarsus Eestis aina kasvab. Praegu on mängijaid 3000–4000 kandis, neist lapsi umbes 150.

„Golfikooli nelja aasta plaan: võiks olla 400 last,” lisas ta.

Jalasto lükkas ümber traditsioonilised eelarvamused, nagu oleks golf rikaste või vanurite ala.

„See on spordiala. Ühes mängus läbitakse umbes kümme kilomeetrit. Mängijate keskmine vanus on kõvasti langenud,” nentis ta.

Võrreldes paljude teiste spordialadega ei ole golfivarustus ka teab mis kallis, selle saab kätte juba saja euroga, lisas Jalasto.

Haapsalu golfiväljak, mis tegelikult asub küll Ridala vallas Valgeväljal, on Jalasto sõnul harjutamiseks enam kui piisav, „superluks”.

Fotod: Katrin Pärnpuu

 

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
0 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments