Politseisündmused terves Eestis

Riina Tobias

riina.tobias@gmail.com

Ööpäeva jooksul registreeriti politsei- ja piirivalveametis 96 avaldust ja teadet kuritegudest, sealhulgas 60 varavastast kuritegu, neist 50 vargust (1 eluruumidest, 6 sõidukitest).

Registreeriti 4 inimvigastustega liiklusõnnetust, milles sai vigastada 6 inimest. Tabati 12 alkoholijoobes sõidukijuhti, tuvastati 2 narkootikumide vahendamise, 4 narkootikumide omamise või tarbimise juhtu. Registreeriti 279 väärtegu. Piirilt saadeti tagasi 3 välismaalast.

LÄÄNE PREFEKTUUR

Pärnumaa

Kehaline väärkohtlemine
1. juunil kella 17 paiku löödi Pärnus Riia maanteel 36-aastast meesterahvast.

Vargused
2. juunil südaöö paiku varastati Pärnu rannas pingil olnud õlakotist mobiiltelefon Sony ja käekell. Kahju on selgitamisel.

26. mail kella 3 ja 8 vahel varastati Pärnus Suur-Jõe tänaval hoovist fotoaparaat Sony. Kahju on kokku 410 eurot.

Omastamine
3. juunil kella 12 ja 13 vahel varastati Pärnus Noorte väljakul asutuse ruumidest mobiiltelefon LG. Kahju on 110 eurot.

Avaliku korra raske rikkumine
2. juunil kella 8 paiku löödi Pärnus Vana-Rääma tänaval 20-aastast noormeest.

Raplamaa

Vargus
Ajavahemikul 24.–28. mai varastati Kehtna vallas Selja külas 2500 avajuurset kuuseistikut. Kahju on kokku 550 eurot.

Saaremaa

Vargus
30. mai lõuna paiku varastati Kuressaares Tallinna tänaval kaupluse parklas sõiduauto kapotilt sinna ununenud mobiiltelefon Nokia. Kahju on 69 eurot.


PÕHJA PREFEKTUUR

Tallinn

Kehalised väärkohtlemised
3. juunil kella 00.50 ajal teatati politseile, et Mahtra tänava maja juures tungiti tüli käigus kallale 19-aastasele noormehele. Kahtlustatavana peeti hiljem kinni ja toimetati politseijaoskonda 23-aastane mees.

4. juuni kesköö paiku teatati politseile, et Põhja puiesteel tungiti kallale 35-aastasele mehele. Politseipatrull pidas kahtlustatavana kinni 23-aastase mehe.

Vargused
Ööl vastu 3. juunit varastati Rataskaevu tänava toitlustusasutusest sularaha 1037 eurot.

3. juunil varastati Sadama tänaval seisnud matkabussist naviseade, seljakott erinevate esemetega ja sülearvuti. Kahjusumma kokku 1110 eurot.

3. juunil varastati Lootsi tänaval seisnud autost sülearvutikott koos arvuti ja lisaseadmetega. Kahju kokku 1095 eurot.

Harjumaa

Vargused
3. juunil avastati, et Sakust on varastatud miniekskavaator Volvo väärtusega 17 400 eurot.

3. juunil avastati, et Keila vallas on aiaga piiratud alal seisnud veokitest ja traktoritest varastatud kütust, käsivints, autovints, mootorsaag ja autoaku. Kahjusumma on täpsustamisel.

3. juunil avastati, et Keila vallas varastati talumajast muruniiduk, trimmer ja ehitusmaterjali. Kahju kokku 200 eurot.


LÕUNA PREFEKTUUR

Jõgevamaa

Vargus
1. juunil ajavahemikul kell 20–21.30 varastati Jõgeva vallas Painkülas kinnistult elektrimootor ja plekkkastiga aiakäru. Kahju on 420 eurot.

Põlvamaa

Vargused
Ajavahemikul 31. mai – 1. juuni varastati Põlva vallas Kiuma külas talu hoovist valget värvi, käikudega naiste jalgratas Classic Lady. Kahju on 150 eurot.

Ajavahemikul 31. mai – 1. juuni tungiti Mooste vallas Rasina külas sisse tootmishoonetesse ning varastati 400 l diislikütust ja kolm veskimootorit. Kahju on 580 eurot.

Tartumaa

Vargus
Ajavahemikul 30.–31. mai varastati Luunja vallas Veibri külas aiaga piiratud hoovist kuus puidust õuetooli. Kahju on 1000 eurot.

Valgamaa

Kehaline väärkohtlemine
Politseile laekus teade, et 2. juunil kella 7.30 ajal löödi Otepää vallas Annimatsil ühte meest rusikaga näkku ja visati õllepurgiga, tekitades kannatanule füüsilist valu ja tervisekahjustusi.

Vargus
Möödunud nädalavahetusel varastati Valgas Männiku tänaval kaevetööde objektil veoauto ja traktori paakidest 120 liitrit kütust.

Viljandimaa

Vargused
1. juunil varastati Viljandis Tallinna tänava riidepoest musta värvi rahakott Guess koos 90 euro ja dokumentidega.

Ajavahemikul 27. mai – 1. juuni varastati Viljandis Kauge tänava lukustatud keldrikoridorist meeste punast värvi jalgratas Legend. Kahju on 200 eurot.

Võrumaa

Vargus
Ööl vastu 3. juunit murti Varstu vallas Paganamaa külas sisse talu kõrvalhoonetesse ja varastati Husqvarna trimmer ning mootorsaag, kaks Fiskarsi kirvest, kaks sõrgkangi, järkamissaag Metabo, tööriistakast erinevate tööriistadega.


IDA PREFEKTUUR

Lääne-Virumaa

Vargused
Ajavahemikul 31. mai kuni 3. juuni tungiti Kundas Rakvere maanteel ettevõtte aiaga piiratud territooriumile ning varastati tõstuki kütusepaagist 250 liitrit diislikütust koguväärtusega 325 eurot. Kabiinil lõhuti ukselukk, veel kaks lukku ning paagikork. Lõhkumise kahju on täpsustamisel.

Ajavahemikul 31. mai kuni 3. juuni varastati Tapal Ambla maanteel veokist Sisu 80 liitrit diislikütust. Esialgne kahju 80 eurot.

Ida-Virumaa

Vargused
2. juunil varastati Narvas Tiimanni tänaval asuvast piljardiruumist mobiiltelefon väärtusega 479 eurot.

3. juunil varastati Narvas Kajaka tänaval garaažist tahvelarvuti väärtusega 422 eurot.

Ajavahemikul 1.–3. juuni murti Narvas Elektrijaama teel ettevõtte territooriumile ja varastati sõidukitest kütust. Kahju on 221 eurot.

2. juunil murti Sonda vallas Erra alevikus Kiviõli teel garaaži, kust varastati jalgratas. Esialgne kahju on 80 eurot.

3. juunil varastati Jõhvis Ülesõidu tänaval parklast jalgratas. Esialgne kahju on 100 eurot.

Omastamine
3. juunil palus 49aastaselt mehelt tema tuttav mees Jõhvis Narva maanteel sõiduks jalgratast, mida ta hiljem ei tagastanud. Kahju on 289 eurot.

Kelmus
3. juunil kella 15 paiku helistas üks mees Sillamäel Tškalovi tänaval elava naise lauatelefonile ja teatas, et on tema lapselaps ning põhjustas liiklusõnnetuse. Menetluse mittealustamise eest küsis mees 10 000 eurot, millest naine maksis tema juurde tulnud libapolitseinikule 4000 eurot.

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
0 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments