Piltuudis: Plakatid Haapsalu kesklinnas süüdistavad korruptsioonis

Riina Tobias

riina.tobias@gmail.com

Foto: Greete Palmiste
Foto: Greete Palmiste

Täna hommikul olid Haapsalu kesklinna kaubamaja piirkonna postidele ja elektrikappidele ilmunud kirjad, mis vihjavad ühtede ettevõtjate eelistamisele teistele.

Tõenäoliselt mõeldakse linnapea Urmas Suklest ja linnavolikogu esimeest Jaanus Karilaidu. Laupäeval puhkes Facebookis sõnasõda, kus linnajuhte süüdistati selles, et nad tegid Dietrichi kohviku omanikele erandi, lubades neil ehitada terrassi linna peatänava sõiduteele.

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
76 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments
Ma avan
10 aastat tagasi

et rohud on võtmata neil, kes ise midagi väljapakkuda ei oska, samas aga kiidavad takka kõiki linnaisade prohmakaid…..aga noh, eks neid tallalakkujaid peab ju ka olema!

Ma avan
10 aastat tagasi

nii, et probleem kaoks, siis tuleks taastada endine olukord Karja tänaval, ei mingeid väliterasse tänavaarvelt, kui lubada, siis kõikidele kohvikutele, kui mitte, siis juba mitte kellelegi! See on olnud siiani ikkagi avatud liiklusega tänav, jäägu selleks ka edasi! Tundub nagu meelega tekitatud probleem, et keegi saaks jälle hambaid siin teritada! Nagunii on see lõbu vaid 3 kuud ja siis kolivad taas kõik kohvikud jälle oma liivakasti (siseruumidesse), krt. ülejäänud 9 kuud aastast olete ju nagunii oma kuudis, millepärast siis suvel peate sõiduteele ronima! Ja see totter kiirusepiirang 10 km/h, nagunii seda ei järgita, vaatlesin ise täna huvipärast, et kuipaljud autojuhid… Loe rohkem »

K.Silde
10 aastat tagasi
Reply to  Ma avan

Ära pulli ja võta oma rohud ära. Haapsalu on ilus linn ja Sukles parim linnapea!

Andres Ammas
10 aastat tagasi

Asjad peavad mitte ainult olema õiged, vaid ka näima korrektsed ja õiged. On loomulik, et kui linnavolikogu liikme firma tohib midagi enamat, kui senini on lubatud, siis tekitab see arusaamatust ja küsimusi. Aselinnapea lihtsameelne kommentaar “varem pole keegi terrassi küsinud” näitab hästi tema tegelikke volitusi ja tegelikku otsustamisõigust. Et jõukus annab juurde kohustusi, mitte õigusi, selle arusaamani on Haapsalu edukatel veel pikk tee käia. Jaanus Karilaiul ei maksaks sõnu IRL ja noorsots niiväga rõhutada: viimased uudised kõnelevad ju sellest, et Keski nimekirja kõlbavad absoluutselt kõik, kes hääli toovad, põhimõtetest ja eetilisest taustast sõltumata. Võibolla leiavad veel Kenneth ja Karilaidki teineteist,… Loe rohkem »

Sass
10 aastat tagasi
Reply to  Andres Ammas

Poliitikule kohane ja mõistlik jutt.
Võtke eeskuju!

vanalinn
10 aastat tagasi

vanalinnas liikuge palun jalgsi, naeratage, suhelge ja olge õnnelikud, et Haapsallu hakkab elu tagasi tulema.

:)
10 aastat tagasi

Armas on seda terrassi seal tegelikult vaadata. Eile õhtul riivas vaid silma see, et suure hulga keelavate ja tähelepanu juhtivate märkide vahele nüüdseks parkimise keelualale oli oma auto parkinud keegi Haapsalu linna ärimees (nime ei nimeta :)), kes ise terrassil istus ja nautis vaadet, loodan et ka kohvi. Jääb väike lootus, et edaspidi ka sellise kaliibriga vennad siiski paigaldatud märke märkavad ja sisseviidud muudatustega kaasa jaksavad minna :))

Arne Veske
10 aastat tagasi

Päris mõnus lugemine, vähemalt ei ropendata. Kahju, et varem ei märganud. Rõõm näha, et noor inimene saab hakkama algelise plakati valmistamisega ja suudab rahvastikuregistrist Urmased ja Jaanused kokku arvata. Hakatuseks pole paha. Mulle isiklikult imponeerib välikohvik tunduvalt rohkem kui parkivate autode joru. Kas nüüd just sellise slaalomiraja pidi tegema ja selle arvukate liiklusmärkidega kaunistama, selles julgen kahelda. Ühesuunaline liiklus kuluks sinna ära või siis tõesti lausa jalakäijate tsoon. Kuidas ka ei loeks, ei saa aru, kus seadust rikuti ja kellele liiga tehti? Volikogu kantseleisse protokolle lugema ei viitsi minna. Ka mul pole välikohviku paigaldamise luba, aga ma pole seda taotlenudki.… Loe rohkem »

MX
10 aastat tagasi

Ma oleks poolt, et kogu tagalinna Karja tn osa võiks olla atraktiive kohvikute väliterrasside poolest ja suvel olekski õige teha see üldse jalakäiate tsooniks. Mille krdi pärast peab buss kellegile lossiplatsi ukse alla või uksest sisse ? Ning kuna kiiruspiirang on nüüd ka 10km/h, siis pole mingit pointi üldse seda tn-t lahti hoida !

Sass
10 aastat tagasi

Minu poolest võib terve peatänava kinni panna ja lavasi ning terasse täis ehitada, aga imestama pani linnaisade üle reageerimine.
Kas mõne plakati pärast tasub nii leili minna ja kommentaariumis noomima hakata.
Kennethile, kui sina selle taga olid, siis võta järgmine kord meeleavalduseks luba. Siis ei saa keegi sulle kraesse lennata ja väita, et kedagi korruptsioonis süüdistad.
Kainet meelt linnakodanikud!

Kodanik vol x
10 aastat tagasi

Haapsalu teeb Tallinnat.. teeb mis ta teeb, suurlinnaks ta ikka ei saa. Selle teelõigu kinni panemine ei too kellelegi kasu.

Linnakodanik
10 aastat tagasi

Minu meelest on väga positiivne, et inimesed Haapsalus tahavad midagi teha/muuta. Mulle küll meeldib Hapsal Dietrich ja ka nende terass! Pole vastu ka sellele, et teelõigul kiirusepiirang, ei häirinud ka need “lillepotid”. Vanalinn võikski kinni olla, nagu teistes linnades enamasti on. Küll olen aru saanud, et ettepanek on tehtud, aga teised selle tänava äärsed äritsejad polnud nõus (mingil ajal proovitud asi). Seega ei näe siin mingit korruptsiooni, ainult õelate inimeste kadedust teatud inimeste suhtes (loodan, et sellel pole miskit seost lähenevate valimistega). Edu Hapsal Dietrichile ja jõudu meie linnavalitsusele!