Haapsalu lastekodule koguti raha lillepottide ostmiseks

Riina Tobias

riina.tobias@gmail.com

Ülemiste keskuse algatatud heategevusprojekt “Väikesed näpud mulda” kogus raha lastekodulastele üle Eesti, et anda neile võimalus rajada oma isiklik peenar.

Annetajate toel saavad näpud mullaseks teha ka Haapsalu hoolekandekeskuse asukad.

Haapsalu hoolekandekeskus soovis selle projekti kaudu oma peremajade terrassidele suuri savist potte, kus kasvatada lilli ja maitsetaimi. Savipottide ja mulla kohaletoimetamine on hoolekandekeskuse raamatupidaja Helgi Mitti teatel kokku lepitud alates homsest.

Projekti “Väikesed näpud mulda” koordinaatori Arle Soesoni sõnul õnnestus annetajate toel soetada ligi 20 000 euro eest aiatöövahendeid, mis läksid 19 Eesti laste- ja asenduskodu kasutusse. Projekti eesmärk oli anda võimalikult paljudele lastekodulastele võimalus pidada oma peenart, põllulappi või kasvuhoonet, mis annaksid lastele tegevust ning võimaldaksid omandada esmaseid aiandusalaseid tõdesid ja harjumusi.

Mullu septembris välja kuulutatud üleskutsele vastas 19 laste- ja asenduskodu, igale soovijale leiti individuaalne lahendus vastavalt reaalsele vajadusele. Laste- ja asenduskodudesse sooviti kasvuhooneid, istikuid, aiatöövahsendeid, niidukeid, mulda ja väetisi.

Rahalisi annetusi lastekodulaste peenarde rajamise jaoks koguti Tallinnas Ülemiste keskuse annetusmunasse, annetustelefoni kaudu ja keskuse arveldusarvele.

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
0 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments