Tantsijad tähistasid tantsupäeva Kägäräga

Riina Tobias

riina.tobias@gmail.com

Ühistants eile Noarootsi vallamaja esisel platsil. Foto: Facebook
Ühistants eile Noarootsi vallamaja esisel platsil. Foto: Facebook

Nagu ikka rahvusvahelisel tantsupäeval, oli tänavugi kõigil Eesti tantsuhuvilistel võimalus tähistada tantsupäeva suure ühistantsimisega.

Kõigi YouTube’i keskkonda üles laetud ning Eesti rahvatantsu ja rahvamuusika seltsile (ERSS) saadetud ühistantsimise videote seast valitakse rahva lemmik ja ERRSi lemmik, lisaks antakse välja eriauhindu.

Rahva lemmiku valimiseks tuleb minna rahvatantsu ja rahvamuusika seltsi kodulehele ja anda oma hääl meeldiva video poolt.

Läänlastest saatsid oma video Noarootsi tantsijad ning hääletada saab ka nende poolt.

Eilset rahvusvahelist tantsupäeva kutsus Eesti rahvatantsu ja rahvamuusika selts (ERRS) kõiki tantsuhimulisi tähistama ühiselt üle-eestilise Kägärä tantsuga.

Kell 13.05 kõlas Vikerraadios Kuusalust pärit vana voortantsu Kägärä muusika. Seda võisid kõik tantsida koos tantsurühma, töökaaslaste, pere, sõprade või võhivõõrastega vabalt valitud asukohas. Tegu on lihtsa tantsuga, kus juhttantsija vedamisel joostakse väikeste jooksusammudega tehes erinevaid ringe või rivisid.

Et ka teistele tantsurõõmu pakkuda, paluti oma esitust võimalusel filmida ja laadida YouTube’i keskkonda.

Ühistantsimisega tähistab ERRS rahvusvahelist tantsupäeva 2009. aastast ja iga kord on sel osalenud paar tuhat inimest.

Eesti rahvatantsu ja rahvamuusika selts (ERRS) on suurim rahvatantsu-, rahvamuusikaõpetajate ja -harrastajate ühendus Eestis. Selts esindab enam kui 15 000 rahvatantsija ja 1000 rahvamuusiku huve.

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
0 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments