Aasta suurpere konkurss ootab kandidaate

Riina Tobias

riina.tobias@gmail.com

Aasta suurpere 2012 – perekond Kivimäe-Laidro. Foto: erakogu
Aasta suurpere 2012 – perekond Kivimäe-Laidro. Foto: erakogu

Kuni 1. maini saab esitada kandidaate aasta suurpere konkursile, mille võitja kuulutatakse välja 11. mail toimuval suurperepäeval Tallinna loomaaias.

Eesti Lasterikaste Perede Liidu (ELPL) ja BIGBANK ASi poolt neljandat aastat välja antav aasta suurpere aunimetus omistatakse ühtsuse ja lasterikkuse au sees hoidmise eest töökale ja eeskujulikule Eesti suurperele, kus kasvab vähemalt neli last.

ELPLi presidendi Aage Õunapi sõnul on aasta suurpere tiitel kujunenud traditsiooniks, mis väärtustab ning tunnustab Eestimaa terveid ja tugevaid suurperekondi.

“Usume, et suurperes kasvamine on väärtus omaette ning läbi konkursi sellist mõtteviisi propageerida soovimegi,” ütles Õunap. Läbi aastate on liidul olnud suur au tunnustada eeskujulikke ja toredaid suurperesid ning aktiivset osavõttu oodatakse ka tänavu, lisas ta.
 


Möödunud aastal pälvis aasta suurpere tiitli viielapseline perekond Kivimäe-Laidro Pärnumaalt. BIGBANK ASi juhatuse liikme Kaido Saare sõnul langes žürii otsus perekond Kivimäe-Laidro kasuks seetõttu, et tegemist on ühtehoidva ja tegusa perega, kes paistab silma aktiivse elustiili ja positiivse ellusuhtumise poolest.
 


Kandidaadi esitamiseks aasta suurpere konkursile tuleb 1. maiks saata kirjalik taotlus, mida saab esitada Eesti lasterikaste perede liidu kodulehe kaudu. Ettepanek peab sisaldama kandidaadina üles seatava perekonna nime ja koosseisu, elukohta, vanemate töökohta ja ameteid ning vabas vormis kirjeldust ja põhjendust. Samuti tuleb lisada taotluse esitaja nimi ja kontaktandmed.

Ettepanekuid aunimetuse saamiseks võivad teha kõik pereliikmed, tuttavad, asutused, ettevõtted jt.
 


Aasta suurpere selgitavad välja Eesti lasterikaste perede liidu kolm juhatuse liiget, ürituse patroon Kaire Vilgats ja BIGBANKi esindaja.

Aunimetuse võiduperekond kuulutatakse välja 11. mail toimuval suurperepäeval Tallinna Loomaaias. Perekonnale antakse üle tänukiri ja 1000 eurot BIGBANK ASilt.
 


Paralleelselt aasta suurpere konkursiga toimub ka esseevõistlus “Mina ise ja minu pere”, mis kutsub üles kõiki paljulapselise pere liikmeid jagama oma pere lugu. Oma esseid saab esitada kuni 1. maini, võitjad kuulutatakse välja samuti 11. mail.
 


Tänavu üheksandat korda toimuv suurperede perepäev ja neljandat korda välja kuulutatav aasta suurpere aunimetustoimub paralleelselt Eestiga ka Lätis ning Leedus.
 


Suurperepäeva korraldavad MTÜ Eesti lasterikaste perede liit, BIGBANK AS ja Tallinna loomaaaed. 


Lisainfot leiab BIGBANKi koduleheküljelt.

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
0 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments