Südamenädalal saab kõndida Lihulas ja Paliveres

Kaire Reiljan

kaire@le.ee

Südamenädala raames saab nädalavahetusel Lihulas ja Paliveres astuda samme oma tervise heaks.

Üritus „Sinu sammud loevad” kutsub laupäeval liikuma Lihulas ja pühapäeval Palivere terviseradadel. Mõlemas kohas avatakse rada keskpäeval. Enne liikumisrajale minekut tehakse ühiselt soojendusvõimlemist ja meeleolu loob lustlik muusika.

Lihulas alustatakse gümnaasiumi juurest ja linnatänavatele on maha märgitud 5 km ja 1 km rajad. Paliveres saab valida 2, 3 ja 5 km pikkuse raja vahel. Kõik raja läbinud saavad liikumispäeviku. Kohapeal on võimalik laenutada käimiskeppe, mõõta vererõhku ja rasvaprotsenti.

Korraldaja Ülle Lassi sõnul saab iga inimene valida just jõukohase raja ja läbida selle kas kõndides, joostes või rattaga sõites. Lass lisas, et Palivere terviserajale pole siiski mõistlik rattaga tulla, sest need on ratta jaoks liiga porised.

Varem on üritust „Sinu sammud loevad” korraldatud Haapsalus. „Mõtlesime, et see ei jääks liiga linnakeskseks, teeme seekord mujal maakonnas,” ütles Lass.

„Võtke hea tuju kaasa ja tulge kõik!” kutsus Ülle Lass läänlasi nädalavahetusel liikuma.

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
0 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments