8

Lääne Elu paberleht 11. aprillil

Kaire Reiljan

Kaire Reiljan

kaire@le.ee

Laureaadiks pärjatud lavastus: See teatri „Limonaadi Ets”. Indrek Pangsepp ja Gerda Raidla. Foto: Tiit Jugapuu
Laureaadiks pärjatud lavastus: See teatri „Limonaadi Ets”. Indrek Pangsepp ja Gerda Raidla. Foto: Tiit Jugapuu
Laureaadiks pärjatud lavastus: See teatri „Limonaadi Ets”. Indrek Pangsepp ja Gerda Raidla. Foto: Tiit Jugapuu

Haapsalus tantsitakse uut tantsu

Tänasest laupäevani on Haapsalu Eesti tantsurahva päralt — ülevaatefestival „Uus tants” toob publikuni kahe aasta valitud lavastused.

Kokku näeb kolme päeva jooksul Haapsalu kultuurikeskuses, vanas kinos ja Iloni Imedemaal kuut tantsulavastust täiskasvanuile ja üht lastetükki. Ka näitavad tantsukunstnikud paari tööprotsessi lavastustest, mis saavad sel aastal näitamisküpseks.

Festivali korraldaja Raido Bergstein sõnul on üks festivalile valitud tükkide mõõdupuid „kohaloleku pitser”: siin etenduvad tantsulavastused, mis kunstilise juhi Henri Hüti ja žürii arvates kannavad mingit erilist kohaloleku märki.

Lugu saab lugeda siit.

Linnavolikogu tahab sisse seada matusetoetuse

Haapsalu linnavolikogu viis keskerakondlasest liiget ja 30 linnakodanikku on teinud linnale ettepaneku seada sisse 150 euro suurune matusetoetus linna sisse kirjutatud inimese surma puhul. Praegu on Haapsalu Oru valla kõrval ainus Läänemaa omavalitsus, kus matusetoetust ei maksta. Kullamaal ja Ristil on matusetoetust makstud avalduse või tšekkide esitamisel.

Lääne Elu arvamusküljel põhjendab Haapsalu linnavolikogu esimees Jaanus Karilaid matusetoetuse vajalikkust.

Õpetajate palk tõusis Orul ja Haapsalus

Läänemaa koolidest tõusis õpetajate keskmine palk aasta algusega võrreldes enim Orul ja Haapsalus. Endiselt saavad maakonnas suurimat palka Ridala õpetajad. Ridalale järgneb Haapsalu ja Oru. Maakonnas kõige väiksemat keskmist palka saavad aga Lihula valla õpetajad, kelle palk jääb alla riiklikult kehtestatud miinimumile.

Haapsalus peeti tervisekonverentsi

Läänemaal peeti suurejoonelist tervisekonverentsi, mis näitas, kuhu eestlastel on pürgida. Peaaegu igast ettekandest tuli välja, et eestlastel, nagu ka teistel Euroopa Liiduga liitunud idaeurooplastel on veel üksjagu maad minna, et jõuda vanade riikidega ühele pulgale.

Lugusid saab lugeda siit ja siit.

See teater võitis külateatrite festivali

Läänemaa külateatrite festivali Kõmsil võitis See teatri „Limonaadi Ets”. Žürii liikme Raul Tammeti sõnul oli See teater teistest pea jagu üle. Erinevalt teistest külatruppidest olid See teatril professionaalne lavastaja ja autor, Enn Vetemaa ja Erki Aule, ja tükk ise oli väga hästi sisse mängitud.

Koduloopäeval räägiti külast, mõisast ja tänavast

Igakevadine Läänemaa muuseumi koduloopäev pole nii akadeemiline kui südasuvine ajalookonverents, sest koolitatud ajaloolaste asemel esitlevad oma avastusi kohalikud kodu–uurijad. Päeva juht Kalev Jaago sõnul on kodust rääkimine oluline ja kes seda ikka paremini oskaks teha kui kohalikud inimesed ise. Tänavusel koduloopäeval oli kavas kolm ettekannet — külast, mõisast ja tänavast.

NB! Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt. Kommentaare ei toimetata. Nende sisu ei pruugi ühtida toimetuse seisukohtadega. Kui märkad sobimatut postitust, teavita sellest moderaatoreid, vajutades lipukese ikooni.

Kommenteeri

avatar
sorts
sorts

avaldus.
kui mu maine teekond lõpeb,siis 30 kg vanarauda jalge külge ja suvaliselt traalilt Osmussaare sügavikku.
saavad lestad ja angerjad süüa,saavad läänlased süüa.

jama
jama

Sellised üldised toetused on ju täielik tobedus. Ükskõik, kas oled väikese pensioniga vanur või rikas ärikas, ikka tuled surmatunnistusega ja saad oma nutsaka kätte. Milleks see viimasele??? See pole ju normaalne. Tähendab meie endi taskust maksame kõigile toetust. Aga see erakond suudab paljud ära lollitada.

ikkagi
ikkagi

Palju siin Haapsalus neid rikkaid ärikaid ikka on. Enamus elab peost suhu. Ja selle toetuse eest saab hädavaevalt kõige odavama kirstu, kui sedagi. Aga abiks seegi. Matus on tänapäeval väga kallis, lausa luksus.

tegelt
tegelt

peaks kõigepealt meie suur riik matusetoetuse taastama, mille ta 2009 aastal rahndusministri eestvedamisel ära kaotas. Elad riigis eluaeg, maksad makse jne jne, ning tollelsamal riigi ei jätku vahendeid, et kodanikku viimsele teekonnale saata?!

jätkub ikka
jätkub ikka

kui oled EP tegelinski

kodanik
kodanik

praegu on 0 eurot, see on mõnitamine. peterburgi reis on aga kasulik fra marele ja see toob kasu kogu linnale.

tervisekonverentsist
tervisekonverentsist

seal leierdatu on sama teostamatu tõdemus ja unistus, mida Gori väljendas oma kaikatuuris, kus sant vaatab läbi restoraniakna kuidas rasvamaost pankur kuhjade viisi toitu kõhtu vitsutab. hambutud, haiged eesti inimesed on tilli villi meditsiinirefomi tagajärg ja see tee kulgeb allamäge

häbi - aga näe ei tunne
häbi - aga näe ei tunne

150 euro suurune matusetoetus linna sisse kirjutatud inimese surma puhul – see on ikka täielik mõnitamine. siis tuleb inimesi ilma puusärgita matma hakata. aga ajad on meil kitsad kahetsege, paluge andeks olege alandlikud. samal ajal käib läänemaa niinimetataud ärimeeste delegatsioon piiteris lõbureisidel.

wpDiscuz