0

HÕFFil näeb ärakeelatud šokifilmi “Caligula”

Riina Tobias

Riina Tobias

riina.tobias@gmail.com

Kaader filmist.
Kaader filmist.

25. aprillil algava 8. Haapsalu õudus- ja fantaasiafilmide festivalil linastub paljudes riikides keelatud ja filmiajaloo üheks vastuolulisemaks mängufilmiks peetav linateos “Caligula”, teatab HÕFFi meeskond oma kodulehel.

1979. aastal esilinastunud “Caligulat” näidatakse HÕFFil ekstreemkino seansil, kus varem on linastunud mitmeid vägivalla piire kompavaid ja analüüsivaid filme nagu „Cannibal Holocaust”, „Nekromantik”, „Saló ehk Soodoma 120 päeva” jt.

Kohe pärast esilinastust praktiliselt kogu maailmas näitamiskeelu saanud pseudoajalooline linateos räägib Rooma keisri Caligula eluloo vürtsikatest linnalegendidest seksi ja vägivalla kaudu. Nimikangelast kehastab oma psühhopaatsel moel Malcolm McDowell (“Kellavärgiga apelsin”), talle sekundeerivad briti tippnäitlejad Helen Mirren ja John Gielgud (“Prospero raamatud”). “Caligula” üks lavastajatest, legendaarne Itaalia erootikafilmide autor Tinto Brass (“Salon Kitty”) esitas koos stsenaristi Gore Vidaliga (“Ben Hur”) pärast filmi valmimist stuudiole kahjunõude ja nad nõudsid oma nime eemaldamist tegijate nimekirjast.

Filmi tootjaks oli skandaalse erootikajakirja Penthouse asutaja Bob Guccione.

Äärmiselt vastakaid arvamusi kogunud 2,5 tundi kestev film pole senini leidnud täielikku mõistmist publiku ega ka kriitikute hulgas. Mainekas filmikriitik Roger Ebert nimetas seda pärast esmast vaatamist kõige halvemaks filmiks, mida ta on näinud.

HÕFFil näeb publik “Caligula” tsenseerimata versiooni koos eestikeelse tõlkega. Filmile eelneb sissejuhatus. Alla 18-aastastele on seanss keelatud.

Filmi reklaamklippi näeb siin.

NB! Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt. Kommentaare ei toimetata. Nende sisu ei pruugi ühtida toimetuse seisukohtadega. Kui märkad sobimatut postitust, teavita sellest moderaatoreid, vajutades lipukese ikooni.

Kommenteeri

avatar
wpDiscuz