Kiltsi tankla müüb nänni, aga mitte kütust

Madiken

madiken@le.ee

Kiltsi tankla ei müü kütust mullu detsembrist saadik, kuigi tanklal on müügiluba. Foto: Katrin Pärnpuu
Kiltsi tankla ei müü kütust mullu detsembrist saadik, kuigi tanklal on müügiluba. Foto: Katrin Pärnpuu
Kiltsi tankla ei müü kütust mullu detsembrist saadik, kuigi tanklal on müügiluba. Foto: Katrin Pärnpuu

Pärast suure puudujäägi avastamist mullu detsembris on Kiltsi tankla omanik kütusemüügi peatanud

Kiltsi tankla on kütusemüügiks suletud möödunud aasta lõpust, mil tanklas avastati suur puudujääk ja politsei algatas kriminaaluurimise. Lahti on vaid tankla kauplus.

Kütuse puudujääk avastati mullu 6. detsembril ja tankla pidaja pöördus avaldusega politsei poole.

Esialgu paistis, et kadunud on 3200 liitrit eriotstarbelist ja 900 liitrit tavalist diiselkütust, selgitas kriminaaltalituse juht Andrei Taratuhhin.

3. jaanuaril algatas politseivarguse paragrahvi alusel kriminiaalasja. Uurimise käigus on selgunud, et kaduma läinud kütuse kogus on esialgu arvatust veel suurem.

Taratuhhini sõnul on politseil juhtunu kohta mitu versiooni, neid kõiki kontrollitakse, kuid täpsemalt ei pidanud ta võimalikuks uurimist kommenteerida.

Küsimusele, kas sündmuskohal avastati mingeid sissemurdmise jälgi või võib puudujäägil olla mingi muu põhjus, näiteks raamatupidamislik, Taratuhhin vastata ei saanud.

„Vormistatud on ka sündmuskoha vaatlus, aga detailsemalt ei saa ma rääkida,” ütles Taratuhhin.

„Raamatupidamise kontrollimine on pikk protsess,” vastas uurimist juhtiv prokurör Agnes Ollema küsimusele, kui kaugele uurimine on jõudnud.

Taratuhhini sõnul kulub uurimisele veel vähemalt kuu, poolteist. „Lõpusirgel me veel ei ole,” ütles Taratuhhin. „Kontrollime mitut versiooni.”

Politsei andmeil tungiti Kiltsi tanklasse sisse ka mullu novembris, siis eemaldati aknaklaas ja varastati suitsu. Vargaid ei ole tabatud. Et töös on mitu versiooni, ei ole seos nende kahe kuriteo vahel välistatud, ütles Taratuhhin.

Kiltis tankla kuulub Rakvere postiaadressiga GT Kaubanduse OÜle, kel on GT–Oil nime all kaheksa tanklat üle Eesti. Kütusemüügiluba on majandustegevuse registri andmeil kuuel tanklal, sh ka Kiltsi omal.

GT Kaubanduse koduleht tutvustab ettevõtet kui Eesti kapitalil põhinevat firmat, mis alustas tegevust 2009.

GT Kaubanduse omanik on Krediiddiinfo andmeil Blackrock Holding OÜ, mille omanik on omakorda S&F Legal Service OÜ, mis mullu sundlõpetati; selle omanik on 2011 ettevõtete registrist kustutatud OÜ JBSF Legal.

Kõigi nende firmade juhatuse liige või esindaja on Kalev Sakjas, kes esindab veel sadakond muud firmat.

Kalev Sakjasest on Lääne Elu 2004 kirjutanud Laine sanatooriumi erastamisega seoses. Toona esindas jurist Sakjas üht sanatooriumi erastajat Trigon Investi, kes tegi küll parima pakkumuse, aga kel ei olnud õigeks ajaks raha maksta ja kes käis selle pärast linnaga kohut, kuid kaotas nii miljon krooni tagatisraha kui ka Haapsalu Kuurordi aktsiad.

Küsimusele, miks ja kui kaua tankla kinni on, vastas Kalev Sakjas eile telefonitsi, et „asi on veel lahtine, kujundame oma seisukoha”.

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
6 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments
Lucas
9 aastat tagasi

April: Thanks.Jolvin: Thank you.Adi: You’re most welcome, thank you.Mark: I would want to at some point in time, thgouh it may not come across as a conventional (destination-informative) travelogue. Thanks.Backpakker: Hmmm is reflective, at times pondering, other times acknowledging a statement 🙂 Yadgiri, yes, I have visited the place and stayed there. I believe Malkhed would lie nearby. The Bhima flows a long way indeed.What are her impressions of her visit to this temple?Hel: Thank you. It’s a pleasure indeed. Do visit again.Keshi: Thank you. So do I, especially the old ones.Roopal: Thank you. There’s something very rivetting about old… Loe rohkem »

giay da cao cap
10 aastat tagasi

Thanks for the post. Much obliged.

Driver license in Virginia
10 aastat tagasi

Looking forward to reading more. Great blog article.Really looking forward to read more. Fantastic.

server storage rack
10 aastat tagasi

wow, awesome article.Really looking forward to read more. Much obliged.

ca medical insurance
10 aastat tagasi

Major thanks for the article post.Much thanks again. Much obliged.

online business
10 aastat tagasi

A round of applause for your blog article.Much thanks again. Much obliged.