Tuludeklaratsiooni esitamiseks on aega viis päeva

Madiken

madiken@le.ee

Esmaspäeval, 1. aprillil saab viimast päeva esitada 2012. aasta tuludeklaratsioon. Samuti on siis maamaksu tasumise tähtaeg.

Täna lõunaks oli maksu- ja tolliametile tuludeklaratsiooni esitanud 588 807 inimest, edastas maksuameti pressiesindaja Kaia-Liisa Kallas. Neile kuulub tagastamisele 91,4 miljonit eurot tulumaksu, juurde tuleb maksta 12,4 miljonit eurot tulumaksu.

Ameti prognoosi järgi võiks tänavu kokku olla umbes 645 000 deklareerijat, seega on umbes 56 000 inimesel deklaratsioon veel esitamata.

Maksu- ja tolliamet teavitas maksumaksjaid veebruaris sel aastal tasumisele kuuluvast maamaksu summast. Need maksumaksjad, kes said parandatud andmetega kordusteated peavad maamaksu tasuma kordusteates märgitud tähtpäevaks.

Teenindusosakonna juhtivspetsialist Hannes Udde tuletas meelde, et kui maksumaksja jätab maamaksu õigel ajal tasumata, siis tuleb tal järgmisel aastal oodata tulumaksu tagastust kauem.

„Üheks kiire tulumaksu tagastuse tingimuseks on nimelt see, et inimene ei olnud eelneva aasta jooksul maksuvõlglane ühtegi päeva,“ täpsustas Udde.

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
0 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments