Lääne Elu paberleht 28. märtsil

Kaire Reiljan

kaire@le.ee

 

Keedika kana on välimuse järgi põline. Foto Annika Michelson
Keedika kana on välimuse järgi põline. Foto Annika Michelson

Kiltsi tankla müüb nänni, mitte kütust

Haapsalu Kiltsi tankla on kütusemüügiks suletud möödunud aasta lõpust, mil tanklas avastati suur puudujääk ja politsei algatas kriminaaluurimise. Lahti on vaid tankla kauplus.
Mullu detsembris tegi tanklapidaja politseile avalduse, et tanklast on kadunud 3200 liitrit eriotstarbelist ja 900 liitrit tavalist kütust. Kriminaalpolitseil on varguse kohta mitu versiooni, kuid uurimisega lõpusiregele veel jõutud ei ole.

Läänemaalt leiti põliseid maakanu

Põliste koduloomade säilitajad on leidnud Läänemaalt kahest kohast väljasuremisohus põliseid maakanu. Seni ainsana on geneetiliselt uuritud Vormsi kanu ja nende puhul on selgunud, et liin on rikkumata 1940. aastatest.

Riigikogu majanduskomisjon arutas raudteeküsimust

Teisipäeval arutati riigikogu majanduskomisjoni istungil koos majandusministeeriumi spetsialistide ja Läänemaa esindajatega Riisipere–Haapsalu raudteelõigu taastamise lülitamist riigi 2014.–2020. aasta transpordi arengukavva. Majandusministeerium palus Läänemaa esindajail selgitada paari nädala jooksul välja täpsed Rohuküla–Riisipere raudtee ehitus– ja hoolduskulud ning pöörduda seejärel uuesti riigi poole.

Paavsti roll

Lääne praost Tiit Salumäe mõtiskleb ülestõusmispühade eel paavsti rolli üle.

Maamaksuvabastus valdu valusalt ei löönud

Kui kodualune maa aasta alguses maksust vabastati, kaotasid omavalitsused ühe tuluallika. Nüüd on aga selge, et Läänemaa valdade maamaksutulu kahaneb vaid vähesel määral või hoopis suureneb. Peamiste põhjustena, miks maksuvabastus vallaeelarveid valusalt ei löö, nimetasid Läänemaa vallajuhid suurt pensionäride ja suvilate arvu ning maksumäära tõstmist.

Eesti vabariik enne ja nüüd

Priiuse põlistamise päeva puhul võrdleb Lääne Elu ajateljel sõjaeelset ja praegust Eesti vabariiki.

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
0 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments