1

Juhtkiri: Aega on

Riina Tobias

Riina Tobias

riina.tobias@gmail.com

Lääne maavanem arvas mullu novembris Lääne Elule antud intervjuus, et valdade ühinemisest vaevalt et neiks valimisteks asja saab — aega on liiga vähe. Mitu kuud hiljem võeti liitumine ette ja kui sellest nüüd asja ei saa, siis mitte selle pärast, et aega on vähe.

Liitumislaine sai ametliku alguse, kui Oru volikogu saatis Ridala volikogule ettepaneku alustada liitumiskõnelusi. See oli mullu detsembris ja haaras peagi pöörisena kaasa kaheksa omavalitsust. Protsessi käivitas aga hoopis Ridala vallavanem, kes tegi enne seda Orule ettepaneku alustada liitumiskõnelusi. Et asi nii suure pöörde võtab ja isegi mõne ohvri nõuab, ei osanud toona keegi arvata.

Algataja Ridala oli esimene, kes liitumisreelt maha hüppas, kaotas seepärast volikogu esimehe ja oleks neljapäeval äärepealt ilma jäänud ka võimust Ridalas. Vormsi jäi ilma vallavanemast, kes pani ameti maha, sest volikogu polnud nõus liitumisprotsessis osalema.

Neljal järele jäänud ühinejal on aega vähem kui kuu, et liitumise dokumendipakk maavanemale üle anda. Liitumise pooldajaile on aega parasjagu, vastastele liiga vähe.

NB! Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt. Kommentaare ei toimetata. Nende sisu ei pruugi ühtida toimetuse seisukohtadega. Kui märkad sobimatut postitust, teavita sellest moderaatoreid, vajutades lipukese ikooni.

Kommenteeri

avatar
toetaja
toetaja

Uued valimised tulemas, toetan vaid
spordihoone toetajaid!

wpDiscuz