Ridalas jäi võim püsima

Riina Tobias

riina.tobias@gmail.com

Ridalas ei ole praegu volikogu juhti, sest volikogu umbusaldas Olev Peetrist. Foto: Arvo Tarmula

* IRLi kukutamiseks jääb opositsioonil üks hääl puudu

Ridala volikogu esimehe Olev Peetrise lahkumine IRLi fraktsioonist andis opositsioonile võimaluse kukutada vallavanem, kuid Peetrise umbusaldamine neljapäeval näitas, et jõudu selleks jääb ikka väheks.

Ridala volikogu umbusaldas neljapäeval volikogu esimeest Olev Peetrist häältega kaheksa poolt, kuus vastu.

„Kahju, et asi veel lõpu eel nii pidi minema,” ütles neljapäeval volikogu juhatanud aseesimees Valli Ender pärast häälte kokkulugemist. „Oled tublit tööd teinud.”

Umbusaldushääletus näitas, et IRL sai endale Peetrise asemel uue toetaja, Pjotr Palmitsa Keskerakonnast.

Kui Palmits jääb nüüd võimuliiduga ühtmoodi hääletama, jääb opositsioonil ülekaalu saavutamiseks üks hääl puudu ka siis, kui neljapäeval puudunud Madis Sarik hakkaks sagedamini istungeil käima. Sarik on Rae abivallavanem ja võtab volikogust harva osa.

„Teadsin, et nii läheb,” ütles reformierakondlane Reimo Nebokat. „Keskerakond ei olnud nõus koostööd tegema.”

Pjotr Palmitsat ei õnnestunud eile telefonitsi kätte saada, kuid Keskerakonna teine liige Merike Kallas ütles, et tema peab Reformierakonna vaateid õigemaks ja hääletab edaspidigi koos nendega. IRLile oli tal etteheide, et astuti välja ühinemisläbirääkimistest.

Nebokati sõnul oli opositsioonil plaan võtta koos Peetrisega üle võim ja vastutus. See tähendanuks järgmise sammuna oma kandidaadi seadmist volikogu esimeheks ja vallavanema umbusaldamist.

Nebokat lükkas ümber jutud, et Peetris oleks saanud uue võimuliidu vallavanemaks. See polnuks võimalik, sest Peetrise asemele tulnuks volikokku keegi IRLi nimekirjast ja ülekaal oleks jälle IRLile läinud.

„Vallavanema kangutamiseks meil jõudu ei ole,” tunnistas Nebokat. „Soov sooviks, aga kui koalitsioonipartnerit ei ole, ei ole midagi teha.”

Nebokati sõnul ei ole nad vallavanema ja volikogu esimehe võimalike kandidaatide üle arutanudki. Küsimusele, mida teinuks uus võimuliit teisiti, vastas Nebokat, et oleks alustanud eelarvest. Näiteks kiirendanuks Panga spordisaali projekteerimist. Teine rõhuasetus oleks lasteaial.

Nebokati hinnangul tuleks laiendada lasteaeda, sest pooled Ridala valla lapsed käivad praegu lastehoius, see aga läheb vallale liiga kalliks.

Peetris teatas veebruaris, et lahkub IRLi fraktsioonist erimeelsuste tõttu valdade ühinemise asjus. IRLi fraktsioon ühel istungil toetas liitumist ja järgmisel istungil astus liitumiskõnelustest välja.

Lahkumisavalduse peale algatas IRLi fraktsioon Peetrise umbusalduse. Volikogu uue esimehena on Ender nimetanud Toomas Vallimäed.

Ridala volikogu järgmine istung on mai keskel.

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
9 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments
Ä
11 aastat tagasi

Volikogu liikmed on kõik kusagil ametis. Volikogu töö eest makstakse hüvitist, mitte palka. Nii palju siis huvide konfliktist.

Aga äkki
11 aastat tagasi

…keegi selgitaks,kuidas saab sama mees olla korraga palgalises ametis mitmes vallas ? Isegi,kui ta on nii hea mees,nagu hr. Peetris ja praegusel ajal? Vaevalt,et keegi kujutaks ette Tartu ja Tallinna linnapea ametis sama meest….Selge huvide konflikt.

äkki
11 aastat tagasi
Reply to  Aga äkki

tehakse püksi, aga küsi toomaselt mitmest kohast ta raha saab

Õigele ja teistele
11 aastat tagasi

Peetrist tundes ei kahtlegi, et ta ka sügisestel valimistel ühinemisest räägib juhul, kui kandideerib. Mees, kes oma sõnu ei söö, mitte nii nagu vallavanem räägib ühte ja teeb teist. Ainus mure, kuidas sügisel uuesti uuesti vallavanemaks saada. Peetrisest ei usu, et tahtis vallavanemaks.Rehkendada oskab ja päris loll ka ei ole. Omalajal oli Järvamaal tehtud mees ja tuli ka sealt ise ära. Mingid erilised põhimõtted, mis kõigile lihtsurelikele ja usujüngritele on võõrad. Aga ikkagi edu sellisele põikpeale.

õige
11 aastat tagasi

sügisel tulevad KOV-ide valimised, tahaks näha palju preagustest külvivolinikest julgevad rääkida ühinemistest 🙂

Kas ikka pole
11 aastat tagasi

……kohale jõudnud,et ühinemiseks pole praegustel omavalitsustel valijate volitusi ?? Sest peale ühinemist saab võlgades Haapsalu juurde palju uusi maksumaksjaid,kes hakkavad võõraid võlgu plekkima. Ka otsustab tulevikus Haapsalu,kas ja kus midagi ehitada või mis kool sulgeda. Printisin huvi pärast endale praeguse vallategelaste nimekirja.sest tahaks näha,kes enne valimisi selle ühinemisjutuga julgeb kandideerida…..

keda te hirmutate
11 aastat tagasi
Reply to  Kas ikka pole

mis koll see haapsalu on, iga päev ainult haapsalu kõiki teenuseid kasutate, mängite siin suurpeetrit, sööte haapsalu leivakotti, aga omal kotis leib ammu hallitanud. teie kraaksumine küll seda ühinemisprotsessi ei peata

toetaja
11 aastat tagasi

Uued valimised tulemas, toetan vaid spordihoone eest seisjaid, mitte aga praegu võimul olijaid, kelle jaoks see probleem ei ole!

ei
11 aastat tagasi

saa aru mis põhjus on võimu kukutamiseks, mõnel nn külapoliitikul on vaja ennast näidata ennem valimisi?