Madal veetase häirib endiselt parvlaevaühendust Hiiumaaga

Riina Tobias

riina.tobias@gmail.com

Et merevee madal tase häirib endiselt parvlaevaliiklust Hiiumaaga, muudab OÜ Väinamere Liinid tänast ja homset sõidugraafikut.

Täna hommikul toimus liiklus madala veetasemega juba tavapäraseks saanud graafiku alusel, mille kohaselt väljus parvlaev Muhumaa Heltermaalt kell 5 ja 8.30 ning Rohukülast kell 6.30. Neljapäeval ja reedel jäävad ära reisid kell 20.30 Rohukülast ja kell 22.30 Heltermaalt, sest neid reise peaks teostama Regula, kes pole madala veetaseme tõttu saanud sõita juba esmaspäevast.

Mere madal tase häirib laevaliiklust eelkõige Heltermaa ja Rukkirahu kanalites.

Kolmapäeval kõikus merevee tase kuni 70 sentimeetrit ning selline olukord kestab ennustuste kohaselt vähemalt reedeni, teatas Väinamere Liinide teenindusjuht Anu Hiiuväin kolmapäeva õhtul BNSile.

„Teisipäeval käivitasime parvlaeva Harilaid, mis on kõige madalama süvisega, kuid kahjuks takerdus ta rasketesse jääoludesse Heltermaa kanalis. See näitas, et Harilaid praegustes jäätingimustes üksi sõita ei suuda ja seega otsustasime, et kolmapäeval sõidab Harilaid parvlaeva Muhumaa kiiluvees kaks ringi, vedades eelkõige raskeid sõidukeid,“ teatas Hiiuväin.

Täna võtab Harilaid raskemaid veokeid ja väljub koos Muhumaaga Rohukülast 10.30 ja Heltermaalt 12.30.

Esmaspäevast alates on merevee tase olnud Väinameres viimase kolme aasta madalaim. Teisipäeva hilisõhtul langes veetase 87 sentimeetrit keskmisest allapoole, viimati langes veetase Väinameres nii madalale 28. jaanuaril 2010.

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
0 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments