Lihulas on 25. märtsil doonoripäev

Riina Tobias

riina.tobias@gmail.com

Verekeskus ootab nii uusi kui ka püsidoonoreid verd loovutama Lihula kultuurimajja 25. märtsil kell 11–15.

Põhja-Eesti regionaalhaigla verekeskuse doonorluse arendusjuht Ülo Lomp avaldas lootust, et viirusteperiood on nüüdseks möödas ning kohale tuleb palju tublisid ja terveid Lihula ja Läänemaa doonoreid.

„Meil on väga hea meel üle pika aja Lihulasse tulla ja loodame, et ka doonorid on meid oodanud,“ ütles Lomp. „Iga doonor on meile väga väärtuslik.“

Viimati käis Põhja-Eesti regionaalhaigla verekeskus Lihulas 26. novembril, mil doonoripäeva külastas 52 inimest, kellest verd annetas 44 ja esmaseid doonoreid oli kuus.

Doonoriks sobib terve, puhanud ja söönud ning vähemalt 50 kg kaaluv 18–60aastane inimene.

Doonorite verd kasutatakse rasketel operatsioonidel ja sünnitustel, patsientide raviks verejooksu, raske trauma, aneemia, leukeemia, vähi- ja maksahaiguste, põletuste ning paljude teiste haiguste puhul. Doonorivere toel on võimalikud ka paljud plaanilised operatsioonid, mida muidu liiga suure verekaotuse kartuses ei saaks sooritada.

Lisainfot saab verekeskuse kodulehelt ja Facebooki fännilehelt “Doonorid ja Sõbrad”.

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
0 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments