Lääne Elu paberleht 21. märtsil

Kaire Reiljan

kaire@le.ee

Puise sadam on üks kahest sadamast, mille kolmanda etapi ehitust Läänemaa rannakalanduse selts toetas. Foto: Arvo Tarmula

Haapsallane algatas hinnavõrdlussüsteemi

Haapsallane Andrei Fofilov käivitas iga päev uueneva toidupoodide kaupade hinnavõrdlussüsteemi Ostukompass. Veebruaris avatud veebilehel ostukompass.ee saab praegu võrrelda viie Haapsalu toidupoe (Rimi, Selver, Maxima, kaubamaja Konsum, Säästumarket) ligi saja toote hinda.

Lugu saab lugeda siit.

Leinamaja lahendus on poolik

Matusekorraldaja Liivi Koemets leiab, et leinamaja ümberehitamine on vajalik ettevõtmine, kuid Haapsalu linnavalitsuse pakutud lahendus pole mitte leinamaja, vaid renoveeritud garaaž teiste renoveerimata garaažide vahel, pealegi veel logistiliselt täiesti ebasobivas kohas.

Rannakalurid jagasid toetusi

Läänemaa rannakalanduse selts jagas 26 kalandusega seotud projektile ligi 630 000 eurot toetust. „Seekord oli päris tõsine rebimine,” ütles Läänemaa rannakalurite seltsi juht Margus Medell. Kuna raha nappis, suurendasid mitmed taotlejad toetuse saamiseks omafinantseeringu osa.

Palivere katlamaja purunes

Palivere asulat kütab läinud laupäevast vana õlikatel, sest uus turbakatel purunes reede öösel vastu laupäeva. Kümmekond kortermaja, kool ja kauplus jäid kütteta.

Esimesed rahvakoosolekud on peetud

Esimesed nelja omavalitsuse liitumist tutvustavad rahvakoosolekud Paliveres ja Orul läksid heatahtlikus ja sõbralikus õhkkonnas. Kui tavaliselt tapeldakse vähemalt valla nime pärast, siis isegi see küsimus ei tekitanud tundetulva, mõlema valla koosoleku meeleolu oli asjalik–rahulik.

Lugu saab lugeda siit.

Toidupank sai kaheaastaseks

Möödunud nädalal tähistas oma teist sünnipäeva Haapsalu toidupank, kelle kaudu saab igal nädalal toiduabi 50–60 Läänemaa peret. Algusest peale Haapsalu toidupanka vedanud Terje Marie Vihur ütles, et kui siin tegevust käivitades saadi abivajajaile jagatavat kaupa peamiselt Tallinna toidupangalt, siis praegu annavad Haapsalu Rimi ja Säästumarket regulaarselt oma üle jääva toidu toidupangale.

Kaie Ilvese “Vanaisa majast”

Krista Kumberg on võtnud arvustada ajakirjanik Kaie Ilvese teist raamatut “Vanaisa maja”. Kõigepealt oli kuulda, et Ilvese raamat jutustab meriseast. Siis laekus parandus — raamat räägib piisamrotist. Lõpuks, kui teos ilmus, tuli välja, et autor kirjutab veel ka põldhiirtest, roostikukarudest, konnadest ja kassist ning tegemist pole üldse loomaraamatuga.

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
3 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments
Rullnokk
11 aastat tagasi

Miks sellest ei kirjuta, et linnapeal uus auto on?
Tahaks lugeda varustusest ja kui võimas pill on?
Kas neliveoline?

Ajuhans
11 aastat tagasi
Reply to  Rullnokk

no kuhu sa kaheveolisega ikka sõidad eriti kui LINNAPEA oled ja veel haapsalust

piirakas
11 aastat tagasi
Reply to  Rullnokk

Ei hakka pead vaevama ,miks uus auto……………………………………………