Arvo Tarmula Martnas tehtud pilt on parimate pressifotode hulgas

Riina Tobias

riina.tobias@gmail.com

2012. aasta 17. oktoobril Martna päevakeskuses igakuist nõupidamist alustama sättinud Läänemaa omavalitsusjuhid pidid koosolekuga siiski ootama, sest Martna lasteaia lastel oli nendega oma plaan. Foto: Arvo Tarmula
2012. aasta 17. oktoobril Martna päevakeskuses igakuist nõupidamist alustama sättinud Läänemaa omavalitsusjuhid pidid koosolekuga siiski ootama, sest Martna lasteaia lastel oli nendega oma plaan. Foto: Arvo Tarmula

Möödunud aasta kõnekamaid pressifotosid koondavas väljaandes leiab ka Lääne Elu fotograafi Arvo Tarmula ja Ivar Soopani pildid.

Raamatus “Eesti pressifoto 2013” on silmapaistvamate uudisfotode hulgas Arvo Tarmula Lääne Elus ilmunud pilt Läänemaa omavalitsuste liidu koosolekust Martna päevakeskuses, kus enne nõupidamise algust joonistati koos lasteaialastega teemal, kuidas vanasti leiba tehti.

Pilt pälvis Facebookis erakordset tähelepanu – kokku ligi 1000 meeldivusklikki ja jagamist. Tarmula sõnul pole nii palju tähelepanu pälvinud ükski teine tema foto Facebookis. “Mul pole nii palju sõprugi,” ütles Tarmula.

Menu tõttu otsustaski ta saata pressifotode konkursile just selle ülesvõtte – “et vaadata, kas pälvib tähelepanu ka asjatundjate hulgas”.

Aasta pressifotoks tunnistas žürii Õhtulehe fotograafi Tairo Lutteri pildi “Põdrajaht pealinnas”.

Eesti parimate pressifotode raamatus on ka mitmed rikkaliku fotomaterjaliga artiklid, teiste hulgas intervjuu ühe enim kriisipiirkondi külastanud ajakirjaniku Ivar Soopaniga ning tema fotodega lühiülevaated reisidelt Iraaki, Jordaaniasse ja Süüriasse ning Pakistani ja Indiasse.

Parimaid pressipilte valitakse Eestis alates 1997. aastast.

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
1 Kommentaar
Inline Feedbacks
View all comments
akaasik
10 aastat tagasi

Ülevaatlik 21 sajandi olu:paremal arvuti aga keskpunktis lapsed!! Hea tabamus!!