Veatu e-etteütluse saatis vähemalt kaks läänlast

Riina Tobias

riina.tobias@gmail.com

Emakeelepäeva traditsioonilise e-etteütluse kirjutasid seekord täiesti veatult 37 inimest, nende hulgas ka läänlased Ivar Soopan ja Astrid Sumberg.

Etteütlusi kontrollinud Martin Ehala ja Maris Jõksi sõnul näitavad tulemused, et tekst oli raskem kui eelmisel aastal. Osalejad said keeleinimestelt siiski kiita. “Paljudel olid väikesed vead, üldine eesti keele oskuse tase on väga hea!” sõnas Ehala.

Vikerraadio kuuendat korda korraldatud emakeelepäeva e-etteütluse võistlusele laekus 2910 etteütlust, kuid väga suure huvi tõttu ei pidanud serverikoormus vastu ja mitmed etteütlused ei jõudnud kohale.

Korraldajaini jõudis 37 täiesti korrektset etteütlust. Veatult kirjutasid Vikerraadio kodulehe andmeil näiteks ERRi Lääne- ja Hiiumaa korrespondent ning uudisteportaali Läänlane tegija Ivar Soopan ja Metsküla kooli õpetaja Astrid Sumberg. Teksti õige variandi saatjate hulgas võis läänlasi olla rohkem, ent mitmed kirjutajad on autoriks märkinud ainult eesnime.

Etteütluse õiget kirjapilti näeb siit. Samas on kõikidel võimalik etteütluse helifaili kuulata ja end veel kord proovile panna.

E-etteütlust saab jälle teha järgmise aasta emakeelepäeval.

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
0 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments