Lääne Elu paberleht 14. märtsil

Madiken

madiken@le.ee

Kunagise Haapsalu leivatehase hooned seisavad praegu kasutuseta, pakkudes inetut vaatepilti möödaminejaile ja sissemurdmisvõimalust vandaalidele. Foto: Arvo Tarmula
Kunagise Haapsalu leivatehase hooned seisavad praegu kasutuseta, pakkudes inetut vaatepilti möödaminejaile ja sissemurdmisvõimalust vandaalidele. Foto: Arvo Tarmula
Kunagise Haapsalu leivatehase hooned seisavad praegu kasutuseta, pakkudes inetut vaatepilti möödaminejaile ja sissemurdmisvõimalust vandaalidele. Foto: Arvo Tarmula

Leivatehase krundi ostis kalandusettevõte

Pankrotis Haapsalu leivatehase tühjalt seisvate hoonetega krundi Lihula mnt 19 ostis ära kalapüügi ja kinnisvarahaldusega tegelev ettevõte Fortem Holding.

Sel suvel tahetakse hakata praegusi hooneid lammutama ja asemele peaksid kerkima kalakülmhooned.

Maamaksuvabastus suurendab linna tulu

Kuna alates 2013. aastast on kodualune maa maksust vaba, prognoosis linn tänavuseks maamaksutuluks vaid 97 000 eurot, ütles linnavalitsuse maaregistri spetsialist Marju Kohtring.

Nüüdseks on aga Kohtringi sõnul selge, et tegelikult linn maamaksutulu ei kaota ning võib seda isegi pisut juurde saada — uus prognoos 2013. aastaks on 210 000 eurot tulu.

Lugu saab lugeda siit.

Inimesed ei tea, kuhu nad sisse on kirjutatud

Haapsalu linnavalitsuse maaosakonna juhataja Anu Ulm ütles, et pärast maksuteate saamist pöördub linnavalitsusse vähemalt paar inimest päevas, kes on pahased, et peavad tasuma maamaksu.

„Paljud pole teadvustanud, millisele aadressile nad sisse on kirjutatud,” ütles maaosakonna juhataja.

„Mine pe…!”

Regionaalministri nõuniku Kerli Nilbi (IRL) vastus Aivar Krooni arvamuslugudele „Kust võtta maksumaksjaid” ja  „Miks ma lahkusin IRList” 5. ja 9. märtsi Lääne Elus.

Loe lugu siin.

Peotäis minevikuunistust

„Kohati jääb mulje, et Haapsalu ja Hiiumaa on muust maailmast ära lõigatud paigad, kuhu pääseb ligi vaid rongiga, ja ainus viis taas muu maailmaga kontakti saada on taastada raudtee. Pigem on rongiliiklus vaid väike minevikuigatsus,” kirjutab haapsallane Malle-Liisa Loodus Lääne Elu arvamusküljel.

Hanila jahimehed leidsid metsast šaakali

Teadlased on kindlaks teinud, et Hanilas tabatud ebahariliku välimusega kiskja on noor terve emane šaakal (Canis aureus), tegu on esmaleiuga terves Baltikumis.

Keskkonnaameti Hiiu–Lääne–Saare regiooni juht Kaja Lotman ütles, et kindlasti minnakse Hanilasse uurima, kas seal on šaakaleid rohkem.

Vaata pilti ja loe lühendatud lugu siin.

Töötus kasvas kahe kuuga 2011. aasta lõpu tasemele

Kui aasta alguses kirjutas Lääne Elu, et töötus on Läänemaal aastaga vähenenud ühe protsendi — 6,1 protsendilt 5,2 protsendile —, siis tänavu kahe kuuga on 6 protsenti tagasi.

HKHK tõi „Noorelt meistrilt” neli auhinnalist kohta

Parimaks Linuxi spetsialistiks tunnistati HKHK infotehnoloog Sten-Silver Ots, parimaks majutusteenindajaks Andra Sreiberg. Ergo Orumaa jäi mööblitislerite võistlusel napilt teiseks, Elisa Ausmeel sai majutusteenindajate jõukatsumisel 3. koha.

Loe lugu siin.

Kes vastutab vanemateta lapse pahategude eest

Kui lapsel ei ole ema, isa ega ühtegi sugulast, kes ta enda juurde võtaks, võib orvu eestkostjaks olla omavalitsus. Mida saab aga omavalitsus teha lapsega, kes rikub järjekindlalt seadust?

Üks alaealine Läänemaa poiss veetis möödunud suve erinevaid varguseid toime pannes. Kohus mõistis noormehelt välja 2700 euro suuruse kahju. Et lapsel vanemaid ei ole, võetakse kahju maha tema elluastuja toetusest.

Wiedemann Tähtverre ja Läänemaale

„Valve–Liivi Kingisepp on loomult askeldaja — kui ta ei uuri, siis ta laulab ja peab aeda ning käib Tartu ülikooli raamatukogus Lääne Elu lugemas,” kirjeldab Peeter Olesk tänavust Wiedemanni keeleauhinna laureaati.

Ottomar Ladva oli taas oma vanuseklassi parim

Eesti kuni 16aastaste noormeeste meistrivõistlused males Nädalavahetusel Tallinnas võitis Haapsalu maletaja Ottomar Ladva (15).

Võit lubab Ladval esindada Eestit oma vanuseklassi Euroopa meistrivõistlustel oktoobris Montenegros ja maailmameistrivõistlustel detsembris Araabia Ühendemiraatides.

Loe lühendatud lugu siin.

Reio Altmeri võitis Kreeka–Rooma maadluses teise meistritiitli

„Väga raske ei olnud, väga kerge ka ei olnud,” kommenteeris Altmeri, kes seadis meistritiitli eesmärgiks juba enne võistlust.

Loe lugu siin.

Kristina Kuusk sai Barcelona MK–etapil 6. koha, Eesti naiskond 5. koha

„Võidud tulid raskelt, aga kõikide matšide lõpud olid kindlad,” ütles teisipäeval võistlustelt koju jõudnud Kristina Kuusk individuaalvõistluse kohta.

Naiskonnavõistluse kohta nentis Kuusk, et „eks me alati looda enamat, aga tuleb säilitada reaalsus.”

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
0 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments