2

Lääne Elu paberleht 7. märtsil

Kaire Reiljan

Kaire Reiljan

kaire@le.ee

Estcoy–16 harjutab Kiltsis lumel seda, mida kahe kuu pärast troopilises Afganistani kliimas teha vaja. Foto: Arvo Jõesalu
Estcoy–16 harjutab Kiltsis lumel seda, mida kahe kuu pärast troopilises Afganistani kliimas teha vaja. Foto: Arvo Jõesalu

Vormsit juhib Meeme Veisson

Vormsi volikogu valis kolmapäeval seitsme poolt– ja kahe vastuhäälega uueks vallavanemaks vallavalitsuse liikme ja endise koolidirektori Meeme Veissoni. Veissoni kandidatuuri esitas üheksaliikmelises volikogus enamusega valimisliit „Ka talvel Vormsil”.

Haapsalu kinnisvaraturg elavneb

Haapsalus müüdi jaanuaris–veebruaris poole rohkem kortereid kui mullu samal ajal ja ka müüdud korterite hinnad on tunduvalt kallimad kui mullu.
Pindi kinnisvara Haapsalu büroo juhi Annely Sermat kinnitas, et kinnisvaraturg hakkas veebruari keskpaigast elavnema.

Autoajakirjanikud testisid jääteel Opelit

Autotootja Opel tõi möödunud nädalal ligi 20 Euroopa tehnikaajakirja esindajad kaheksast riigist Eestisse, et lasta neil proovida elektriautot Opel Ampera lumistes ja jäistes tingimustes. Kuigi paljud ajakirjanikest olid varem sõitnud järvejääl, jättis Vormsi ja Noarootsi jäätee neile kustumatu mulje.

Lugu saab lugeda siit.

Ühisvallas säilib senine koolivõrk

Nelja valla liitumislepingu projekti järgi tegutseb uues omavalitsuses viis kooli: neli põhikooli ja täistsükliga gümnaasium. Ühendvalla koolivõrk jääb senisel kujul alles, sest jooksujalu muutmist ei pidanud ühinejad mõistlikuks. Küsimärgi all on vaid Nõva kooli saatus, mis võib jätkata põhi– või algkoolina.

Kaitseväelased harjutasid missiooniks

Mais Lõuna–Afganistani missioonile suunduva Eesti kaitseväe jalaväekompanii Estcoy–16 sõdurid alustasid esmaspäeval Kiltsi lennuväljal ja Lintsi baasis oma väljaõppe lõppseeriat.

Esimest korda harjutati suuremal õppusel neid tegevusi, mida sõjaväelased Afganistani missioonil tegema peaksid: kontroll–läbilaskepunktide loomist, patrullimisharjutusi, isevalmistatud lõhkekehade vastast tegevust ja muud.

Tarmo Loodus ühinemisest ja koostööst

Endine siseminister Tarmo Loodus käis Läänemaa omavalitsusjuhtidega arutamas, kas parem on ühineda või teha koostööd. Looduse hinnangul muutuvad piirid inimestele järjest ebaolulisemaks ja suured visioonid tehakse tervetele põlvkondadele.

Lugu saab lugeda siit.

De la Gardie lossis näeb Läänemaa kunsti

MTÜ Läänemaa Kunstivara ja sihtasutus Läänemaa Haigla allkirjastasid teisipäeval lepingu kunsti näitamise ja hoidmise kohta De la Gardie lossis. Läänemaa kunstnike looming on nüüd väärika maja seintel inimestele näha.

NB! Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt. Kommentaare ei toimetata. Nende sisu ei pruugi ühtida toimetuse seisukohtadega. Kui märkad sobimatut postitust, teavita sellest moderaatoreid, vajutades lipukese ikooni.

Kommenteeri

avatar
Moscow
Moscow

Kaitseväelased harjutasid missiooniks ******************

Anonüümne
Anonüümne
wpDiscuz