Politseisündmused terves Eestis

Riina Tobias

riina.tobias@gmail.com

Nädalavahetusel registreeriti prefektuurides 139 avaldust ja teadet kuritegudest, sealhulgas 6 röövimist, 82 varavastast kuritegu, neist 64 vargust (6 eluruumidest, 6 sõidukitest), 2 sõidukivargust või omavolilist kasutamist.

Registreeriti 8 inimvigastustega liiklusõnnetust, milles sai vigastada 10 inimest. Tabati 48 alkoholijoobes ja 4 narkojoobes sõidukijuhti, tuvastati 4 narkootikumide vahendamise, 14 narkootikumide omamise või tarbimise juhtu.

Registreeriti 737 väärtegu.

Möödunud nädala jooksul registreeriti 9 euro võltsimisega seotud kuritegu. Piirilt saadeti tagasi 34 välismaalast, Eestist saadeti välja 3 isikut, tuvastati 1 ebaseaduslikult riigis viibinud välismaalane, 3 riigipiiri ebaseaduslikku ületamist (peeti kinni 3 isikut), 1 salakaubavedamise juhtum, 1 piirirežiimi rikkumine.

LÄÄNE PREFEKTUUR

Järvamaa

Vargus
Ajavahemikul 25.–28. veebruar varastati Paide vallas Kriilevälja külas Nurme tänaval abihoonest jalgratas. Kahju on 200 eurot.

Pärnumaa

Röövimine
1. märtsil kella 23.35 ja 23.45 vahel tungiti Pärnus Pikal tänaval kallale 23-aastasele mehele ja varastati sülearvuti koos arvutikotiga. Kahju on 250 eurot. Politsei on kahtlustatavana kinni pidanud kaks 18-aastast noormeest.

Vargused
2. märtsil kella 1.55 paiku tungiti Pärnus Turba tänaval ettevõtte ruumidesse ja varastati alkoholi ning tubakatooteid. Kahju on selgitamisel.

Ajavahemikul 26. veebruar kuni 1. märts tungiti Pärnus Mäe tänaval majja ja varastati kettsaag ning akutrell. Kahju on 110 eurot.

Ajavahemikul 20.–24. veebruar tungiti Häädemeeste vallas Majaka külas majja ja varastati toiduaineid ning erinevaid esemeid. Kahju on selgitamisel.

Raplamaa

Vargused
20. veebruaril kella 11.50 ja 17.55 vahel varastati Märjamaa vallas Teenuse külas Jõekääru tänaval majast rahakott isiklike dokumentide ja pangakaardiga. Varastatud pangakaardiga on hiljem tehtud tehinguid. Kahju on 2621 eurot.

Ajavahemikul 28. veebruar kuni 1. märts tungiti Kehtna alevikus Staadioni tänaval garaaži ja varastati naelrehvid. Kahju on 280 eurot.

PÕHJA PREFEKTUUR

Tallinn

Vägivald võimuesindaja ja avalikku korda kaitsva muu isiku suhtes
2. veebruaril kella 5.15 ajal teatati politseile, et Kreutzwaldi tänava lõbustusasutuses tungiti kallale turvatöötajale. Kahtlustatavana toimetati politseijaoskonda 28-aastane mees.

Kehalised väärkohtlemised
1. märtsil kella 15.50 ajal teatati politseile, et Sõpruse puiestee korteris tungiti kallale 34-aastasele naisele. Kahtlustatavana toimetati politseijaoskonda 34-aastane mees.

1. märtsil kella 22.15 ajal teatati politseile, et Härma tänaval tungiti tüli käigus kallale 40-aastasele mehele.

2. märtsil kella 2 paiku teatati politseile, et Rännaku puiestee majas tungiti kallale 19-aastasele noormehele.

2. märtsil kella 2.10 paiku teatati politseile, et Õismäe tee korteris tungiti kallale 33-aastasele naisele. Kahtlustatavana toimetati politseijaoskonda 21-aastane mees.

2. märtsil kella 5 paiku teatati politseile, et Vilde tee korteris tungiti kallale 54-aastasele mehele ja 31-aastasele naisele.

2. märtsil kella 18.25 ajal teatati politseile, et Sõle tänava korteris tungiti kallale 39-aastasele naisele. Kahtlustatavana toimetati politseijaoskonda 48-aastane mees.

2. märtsil kella 19.45 paiku teatati politseile, et Meeliku tänava korteris tungiti kallale 24-aastasele mehele.

2. märtsil kella 21.40 ajal teatati politseile, et Mahtra tänava korteris tungiti kallale 19-aastasele naisele. Kahtlustatavana toimetati politseijaoskonda 25-aastane mees.

2. märtsil kella 21.50 ajal teatati politseile, et Ehitajate tee korteris tungiti kallale 45-aastasele mehele.

3. märtsil kella 3.10 paiku teatati politseile, et Kärberi tänava korteris tungiti kallale 37-aastasele mehele. Kahtlustatavana toimetati politseijaoskonda 27-aastane naine.

3. märtsil kella 6 ajal teatati politseile, et Kivimurru tänava korteris tungiti kallale 27-aastasele naisele. Kahtlustatavana toimetati politseijaoskonda 36-aastane mees.

3. märtsil kella 20.20 paiku teatati politseile, et Loitsu tänava korteris tungiti kallale 67-aastasele naisele. Kahtlustatavana toimetati politseijaoskonda 24-aastane naine.

3. märtsil kella 21.50 paiku teatati politseile, et Vikerlase tänava korteris tungiti kallale 45-aastasele naisele. Kahtlustatavana toimetati politseijaoskonda 41-aastane mees.

3. märtsil kella 23.50 ajal teatati politseile, et Kärberi tänava maja trepikojas tungiti kallale 54-aastasele mehele. Kahtlustatavana toimetati politseijaoskonda 30-aastane mees.

4. märtsil kella 2.05 ajal teatati politseile, et Süsta tänava korteris tungiti kallale 24-aastasele naisele. Kahtlustatavana toimetati politseijaoskonda 27-aastane mees.

Vargused
2. märtsil avastati, et Sinimäe tee korterist on varastatud kaks sülearvutit ja teler. Kahju kokku 1900 eurot.

3. märtsil avastati, et Lauri tee majast on varastatud väärisesemeid, münte, sularaha ja muid esemeid. Esialgne kahjusumma 30 000 eurot.

Harjumaa

Kehalised väärkohtlemised
2. märtsil kella 5 ajal teatati politseile, et Saku vallas Metsanurme küla majas tungiti tüli käigus kallale 19-aastasele neiule.

3. märtsil kella 20.55 ajal teatati politseile, et Maardus Ringi tänava korteris tungiti kallale 24-aastasele naisele.

Vargused
2. märtsil avastati, et Anija vallas on talumajast varastatud vanaaegne diivanvoodi, neli tooli, akutrell, mootorsaag ja muid asju. Kahju kokku 380 eurot.

3. märtsil avastati, et Viimsi vallas Haabneeme alevikus seisnud autolt on varastatud küljepeeglite klaasid.


LÕUNA PREFEKTUUR

Jõgevamaa

Vargus
Ajavahemikul 15.–22. veebruar varastati Torma vallas Tõikvere külas talumajast mootorsaag ja autost CD-makk. Kahju on 1050 eurot.

Tartumaa

Kehaline väärkohtlemine
Politseile laekus teade, et 1. märtsil kella 19 ajal lõi tuttav noormees teist Tartus Turu tänava kaubanduskeskuses käega näo piirkonda.

Vargus
2. märtsil ajavahemikul kell 6–8.40 varastati Tartus Kastani tänava lukustamata korterist kaks sülearvutit. Kahju on 1000 eurot.

Valgamaa

Vargused
Ööl vastu 1. märtsi murti Tõrva linnas Piima tänaval sisse asutuse territooriumil juba pikemat aega seisnud sõidukisse VW Golf ja varastati multimeediakeskus Clarion. Kahju on 820 eurot.

Ajavahemikul jaanuarikuust kuni 1. märtsini varastati Valgas Pärna pst maja keldriboksist neli valuvelge koos rehvidega Hankook ja kaks ilma velgedeta rehvi Nokia. Kahju on 570 eurot.

Viljandimaa

Vargus
Ööl vastu 1. märtsi varastati Kolga-Jaani vallas Leie külas hoonest mootorsaag Stihl, kaks pikendusjuhet ja 50 l diislikütust. Kahju on 390 eurot.


IDA PREFEKTUUR

Ida-Virumaa

Röövimine
3. märtsil kell 4.35 teatati politseile, et kolm tundmatut meest lõid Sillamäel Kesk tänaval 26-aastasele mehele vastu pead ja purustasid seejärel kannatanu autol aknaklaasi.

Vargused
Ajavahemikul 22.–23. veebruar varastati Jõhvi vallas Puru külas küünist mullapress ja mootorniiduk. Kahju on 383 eurot.

Ajavahemikul 24.–28.veebruar varastati Jõhvis Kutse tänaval majakeldrist jalgratas, aurupuhasti, neli purki vaarikamoosi, tabalukk ja uisud. Kahju on 650 eurot.

Ajavahemikul 28. veebruar kuni 1. märts varastati Kohtla vallas Järve külas maja keldriboksist ketaslõikur, telk, kaks autoakut ja -laadija. Kahju on 310 eurot.

1. märtsi öösel poole ühe ajal tungiti Sillamäel Viru puiesteel kauplusse, kust varastati toiduaineid. Kahju on selgitamisel.

Ajavahemikul 2.–3. märts varastati Iisakus Tartu maanteel seisnud sõiduautolt BMW neli ratast. Kahju on 400 eurot.

3. märtsi öösel kangutati Kohtla-Järvel Keskalleel ametiasutuse aken lahti ja varastati arvuti. Kahju on selgitamisel.

Võltsitud dokumendi kasutamine
1. märtsil esitas 41aastane mees Narvas maanteepiiripunktis sõiduautode terminalis siseneval suunal sõiduki Jeep Grand Cherokee Valgevene võltsitud registreerimistunnistuse.

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
0 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments