Maavalitsuses alustab tööd Europe Directi Läänemaa teabekeskus

Riina Tobias

riina.tobias@gmail.com

Maavalitsuses alustab tööd Europe Directi Läänemaa teabekeskus, teatas pressiesindaja Kristi Erkmann.

Keskuse eesmärgiks on pakkuda üldist teavet Euroopa Liidu kohta. Europe Directi teabekeskused on ellu kutsutud Euroopa Komisjoni poolt ja vahendavad nii Euroopa Komisjoni kui ka Euroopa Parlamendi infot. Teabekeskused tegutsevad kõigis Euroopa Liidu liikmesriikides.

2012. aasta lõpul Euroopa Komisjoni poolt läbi viidud teabekeskuse teenusepakkujate konkursil osutus edukaks Lääne maavalitsus, kes pakub nimetatud teenust alates 1. jaanuarist 2013 kuni 31. detsembrini 2017. Eestis tegutseb kokku üheksa teabekeskust: Hiiumaa, Saaremaa, Jõhvi, Läänemaa, Lääne-Virumaa, Põlvamaa, Pärnumaa, Valgamaa, Viljandimaa ja Võrumaa.

Europe Directi Läänemaa teabekeskus asub Lääne maavalitsuse II korrusel ning on avatud maavalitsuse tööajal esmaspäevast neljapäevani kell 8–17 ja reedeti kell 8–15.45. Teabekeskuses saab kasutada arvutit Euroopa Liidu kohta info hankimiseks ning tutvuda Euroopa Liidu teemaliste infomaterjalidega.

Teabekeskuse tööd koordineerivad maavalitsuse töötajad Kristi Erkmann ja Merle Mäesalu, kes aitavad leida vastuseid Euroopa Liitu puudutavatele küsimustele.Teabekeskusega saab ühendust võtta, helistades numbril 472 5610 või kirja teel: euroinfo@lmv.ee.

Teabekeskus korraldab koos partneritega maakonnas üritusi ja tegevusi erinevatele sihtgruppidele. 2013. aastal viiakse läbi noortele valede valikute vältimise projekt, osaletakse tervisekonverentsi korraldamisel, korraldatakse Euroopa päev, antakse välja trükis Euroopa Liidu toetuste ja Läänemaa majanduse ülevaatega, korraldatakse koolitusi ja seminare.

Europe Directi Läänemaa teabekeskus avatakse pidulikult 8. mail.

Teabekeskuste tegevust rahastab Euroopa Komisjon, kaasrahastajaks on riigikantselei.

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
0 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments