Arvo Tarmula: Parimad pildid olen teinud loodusest

Riina Tobias

riina.tobias@gmail.com

Arvo Tarmula sai Valgetähe V klassi teenetemärgist teada täna Lääne Elu toimetuses. Kohe tuli oma mõtetest rääkida ka ERRi Lääne- ja Hiiumaa korrespondendile Ivar Soopanile. Foto: Katrin Pärnpuu
Arvo Tarmula sai Valgetähe V klassi teenetemärgist teada täna Lääne Elu toimetuses. Kohe tuli tal oma mõtetest rääkida ka rahvusringhäälingu Lääne- ja Hiiumaa korrespondendile Ivar Soopanile. Foto: Katrin Pärnpuu

Presidendilt Valgetähe V klassi teenetemärgi pälvinud Lääne Elu fotograaf Arvo Tarmula on oma parimad pildid enda arvates teinud loodusest.

“Hommikul Lääne Elusse tulles sõidan alati Vasikaholmilt ja Väikese viigi äärest läbi – äkki näen seal midagi huvitavat,” ütles ta. Mõnda sündmust või inimest jäädvustama sõites pildistab Tarmula alati ka loodust.

Suure huviga kõigele maailmas toimuvale kaasa elava Tarmula meelest on siit kandist raske saada põnevaid uudisfotosid, kuna me ei ole uudiste keskmes. “Läänemaa on ikkagi provints,” ütles fotograaf.

Inimeste pildistamisest rääkides rõhutab Tarmula, et talle ei meeldi poseeritud fotod. “Proovin alati teha pildi kõrvalt, nagu inimene loomulikus olekus on,” ütles ta.

“See, mida ma ei ole veel pildistanud, ongi mu tegemata pilt,” vastab eluaegne fotograaf küsimusele, kas tal on mõni unistus – koht või objekt, mida ta tahaks pildile püüda.

President Toomas Hendrik Ilves annab teenetemärgid üle 23. veebruaril Kadrioru kunstimuuseumis.

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
1 Kommentaar
Inline Feedbacks
View all comments
Ants Maripuu
11 aastat tagasi

Suured ja Südamlikud Õnnitlused Vanameistrile !!!