Enim keskkonnainvesteeringuid läks Harjumaale ja Ida-Virusse

Riina Tobias

riina.tobias@gmail.com

Mullu sai enim keskkonnainvesteeringuid Harjumaa, pea 20 korda vähem sai Läänemaa.

Kokku investeeriti möödunud aastal keskkonnavaldkonda rekordilised 165 miljonit eurot struktuuritoetusi, mida on ligikaudu 48 miljonit enam kui 2011. aastal.

Maakondade lõikes on kõige rohkem euroraha suunatud Harjumaale, kokku 150 miljonit eurot, millest omakorda 10 miljonit investeeritakse Tallinna linna.

Teise suure osa toetustest, ligikaudu 127 miljonit eurot, haarab endale Ida-Virumaa. Lääne-Virumaale on hetkeseisuga plaanitud ligikaudu 50, Pärnumaale 44, Tartumaale 32 ja Järvamaale 29 miljonit eurot.

Läänemaale läheb kokku ligikaudu 8, Saaremaale 6 ja Hiiumaale ligi miljon eurot keskkonnavaldkonnale mõeldud struktuuritoetusi.

Keskkonnaminister Keit Pentus-Rosimannuse sõnul sai kõige enam toetust Harjumaa, sh Tallinn, ja Ida-Virumaa, kuna nende paikade loodus ja linnakeskkond vajavad kõige enam tähelepanu. “Tahaksin eraldi esile tõsta ka loodusmuuseumi renoveeritud maja, mis pakub moodsat muuseumikeskkonda ja põnevaid näitusi nii tallinlastele kui kaugemalt tulijatele,“ ütles keskkonnaminister.

Olulise pealinna projektina on käimas näiteks loomaaia keskkonnahariduskeskuse loomine.

Kokku on aastatel 2007–2013 keskkonnaprojektidele positiivseid rahastamisotsuseid tehtud 584 miljoni euro ulatuses, millest on 2012. aasta lõpu seisuga välja makstud 344 miljonit eurot.

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
0 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments