Omavalitsused üritavad kiiret ühinemist

Riina Tobias

riina.tobias@gmail.com

Foto: Arvo Tarmula
Foto: Arvo Tarmula

Täna Linnamäele kogunenud kaheksa omavalitsuse esindajad  näitasid üles soovi minna ühinemisele kõik koos ja püüda sellega sügisesteks valimisteks ühele poole saada.

Koosolekul valiti läbirääkimisteks juhtivkomisjon, kuhu kuuluvad iga omavalitsuse esindajad. Haapsalu volitas Ingrid Danilovi, kuid küsimärgiga. Kas küsimärk kaob, oleneb reedese erakorralise volikogu otsusest.

Komisjoni juhiks valiti Nõva vallavanem Aldo Tamm.

Moodustati veel majandus–, sotsiaal– ja hariduskomisjon, kuid neis Haapsalu esindajat esialgu ei ole.

Koosolekule kutsutud Geomedia OÜ juhatuse esimees Rivo Noorkõiv kinnitas, et hea tahtmise korral jõuaks ühineda enne sügisesi valimisi, aga siis peaks ühinemise ajakava sel nädalal valmis tegema.

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
8 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments
tehtud
11 aastat tagasi

Mis siin ühineda? Eestis peaks olema (kui ma ei eksi) 47 linna ja 15 maakonda.. Omavalitsused täiega olemas, vallad likvideerida ja asi selge.

igatahes
11 aastat tagasi
Reply to  tehtud

toetan

Juku
11 aastat tagasi

Mis siin linna karta, ega Oru ka raskuste puhul teise eksvalla väikekooli tööle ei jäta. Ühinege ära, näete.

Andri Ollema
11 aastat tagasi

Enne sellist liitumist tuleks valdades viia läbi rahva hääletused, et kas ikka valdade rahvas on sellega nõus. Sellest tuleks alustada. Samuti rääkida valdade elanikele lahti, mis siis muutub, mis mitte. Kas kellegi võlakohustused saavad ka teiste omaks, ehk ühiseks, või on see liit iseseisvatest üksustest koosnev, kes jätkavad oma enda peremeestena.

Kulla rahvas,tundub,
11 aastat tagasi

…. et eelmistel valimistel tegite vale valiku. Te vist ei volitanud kohalike asjade otsustusõigust käest andma ? Kui see ühinemine teoks saab,siis maarahva häält Haapsalu härrad küll eriti kuulda ei võta. Sealt hakkab ainult käske tulema-hoiame aga Kreeka jaoks raha kokku ja täna paneme Linnamäe kooli kinni,homme Nõva oma….

aga
11 aastat tagasi

kes praegugi meie käest on midgi küsinud, ikka tehakse nii nagu brüssel ja orjapartei käsuliin nõuavad

Tule taevas appi !
11 aastat tagasi

Tunnen pildil ära palju arukaid inimesi . Kurb ,et artikkel räägib midagi muud.

Maakas
11 aastat tagasi

Teeme võidu! Kas jõuate enne ühineda või mina oma perega Soome kolida.