Haapsalu jääraja II etapil osales 74 võistlejat

Riina Tobias

riina.tobias@gmail.com

20. jaanuaril peeti Suurel viigil Läänemaa meistri- ja karikavõistluste jääraja sarja II etapp.

Osalejaid oli registreerunud märgatav arv – võistlejaid 74, neist 44 Läänemaalt pärit inimesed, kes koguvad nii karika- kui ka meistrisarja punkte.

Kuna on kaks eraldi arvestust, siis on ka seis mõlemas arvestuses erinev. Sellel korral olid korraldajad plaaninud 2 vooru ja mõlemas voorus sai sõita 3 ringi, mille lugemine läks nii mõnelgi sõitjal sassi ja pani auringile. Lõpptulemus saadi kahe vooru aegade liitmisel ja nii ei tohtinud korraliku tulemuse saamiseks kummaski voorus eksida.

Sel aastal on päris korralik rebimine naiste klassis – stardis oli 7 võistlejat, neist 6 Läänemaalt.

J-18 klassis tegi sel korral Läänemaa poiste selja prügiseks Saaremaa poiss Karmo Salong, kes alles eile õhtul otsustas võistlusele tuleku ja napsas esikoha Keven Serbini ja Egert Jakobi ees. SU-klassis tegi oma kindlat sõitu Sander Ilves, võites mõlemad voorud ja nii said teise ja kolmanda koha Kalle Kruusma ja Siim Hiieväli.

Tagavedudes tegi kiiret sõitu Reigo Kleemann, kes jättis selja taha ülejäänud 14 võistlejat, Marko Kukuškin oli napilt neljas.

Esiveoliste klassis hõivasid kõrgemad kohad KR Racingu mehed, esimene oli Läänemaa mees Valmar Gilden, teine Eero Labotkin ja kolmas Rene Kanniste. Neile astus südilt vastu Pärnumaa mees Valdo Urb oma juba uunikumi Saab 96-ga. Stardis oli ka Maarek Nõmmik VW Transporteriga ja 13 võistleja seas saavutas ta igati tubli 7. koha.

4WD klassis oli stardis 21 sõitjat, kellest 7 olid läänlased, Läänemaale tõi kolmanda koha Virtsu mees Rainar Leibak.

Nüüd on korraldajatel natuke tööd raja kordategemisel juba 27. jaanuaril toimuvaks kolmandaks etapiks. Tuleval pühapäeval võtavad korraldajad aega elektrooniliselt ja plaanis on ka võistlusrada pikendada, et saaks sõita ühe pika ringi.

II etapi tulemused on siin.

Eraldi arvestus Läänemaa meistrivõistluste arvestuses ilmub Igaühe Terviseklubi kodulehel.

Korraldajad ootavad kõiki jälle põnevat võidusõitu jälgima ja miks ka mitte osa võtma juba tuleval pühapäeval, s.o 27. jaanuaril Suurel viigil. III etapi eelregistreerimine algab täna, esmaspäeval kell 12.00 www.rally.ee lehel Haapsalu jääraja nime alt.

Täname Haapsalu linnavalitust, Cramot, Sanservice OÜs, Multilift UV, Raivo Õiglast, Lääne Teed OÜd, tänu kellele oleme saanud sarja käima. Ja muidugi sõitjaid.

Kalle Kruusma

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
0 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments