Haapsalus näeb kolmemõõtmelisi raamatuid, avamisel saab kaasa lüüa õpitoas

Riina Tobias

riina.tobias@gmail.com

Neljapäeval, 3. jaanuaril kell 12.30 avatakse Lääne maakonna keskraamatukogus Tartus asuva paberimuuseumi rändnäitus „Arhitektuur paberis ja paberist“.

Näituse eksponaadid tutvustavad maailma arhitektuuripärandit ja kaasaja arhitektuuri makettidena, samuti on näha teemaga seotud kunstnikuraamatuid.

Pärast näituse avamist saavad huvilised osaleda õpitoas, kus Anne Rudanovski juhendamisel tutvutakse erinevate voltimis- ja lõikamistehnikatega.

Näituse avamisele ja õpituppa on oodatud nii suured kui väikesed. Materjalid on kohapeal olemas ja osalemine on kõigile tasuta.

Ruumiliste, liikuvate ja mehaaniliste elementidega raamatute ajalugu ulatub 700 aasta tagusesse aega, 13. sajandisse, kus Inglise benediktiini munk Matthew Paris töötas välja arvatavalt esimese liikuva paberseadme selleks, et arvutada tulevate aastate kristlike pühade kuupäevi.

Näitus on külastanud alates 2011. aasta septembrist üheksat Eesti linna, pärast jaanuarikuud Haapsalus rändavad eksponaadid veel edasi.

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
0 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments