Päästeamet: Teadvustagem lumetormiga kaasnevaid ohte

Riina Tobias

riina.tobias@gmail.com

Ilmaolud ei ole praegu erakordsed, kuid Eestit tabavas lumetormis peituvad riskid võivad siiski muutuda ohtudeks. Öösel ja hommikul sadav lumi võib liiklemise muuta raskeks, prognoosi järgi võib teedel esineda tuisuvaale ennekõike Virumaal ja Põhja-Eestis. Teel olles hätta jäädes tuleb hinnata ohtu inimese elule või tervisele ning otsustada, kas oht on piisav hädaabinumbrile 112 helistamiseks või on vaja puksiirabi.

Elektrilevi hinnangul võivad jäide ja tuules murduvad puud tekitada tavapärasest enam rikkeid ka õhuliinidel. Rikkebrigaadid on viidud kõrgendatud valmisolekusse. Elektrikatkestustest ja katkenud liinidest tuleb teada anda Elektrilevi telefonil 1343.

Päästeamet soovitab inimestel hoida end ilma- ja teeoludega kursis ning homme hommikul enne kodust teele asumist vaadata õue ja hankida infot meediakanalitest. Et hommikul võib ka elekter puududa, tuleb mobiiltelefon täna õhtul ära laadida.

Kõrvalises kohas elavatel inimestel tuleks lahti hoida maja juurde viivad teed, et võimaldada vajadusel juurdepääs pääste- ja kiirabiautodele, rasketes teeoludes abi kohale jõudmine viibib.

Teeolude kohta saab infot maanteeinfokeskuse lauatelefonilt 614 0500 või mobiiliga helistades ka tasuta lühinumbrilt 1510. Internetist saab teeolude kohta infot maanteeameti kodulehelt www.mnt.ee.

Perearsti ööpäevaringne tasuta nõuandetelefon on 1220, kui tegemist on aga eluohtliku seisundiga, helista hädaabitelefonil 112.

Päästeamet

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
1 Kommentaar
Inline Feedbacks
View all comments
Sass
11 aastat tagasi

Kallid Läänlased, elektrikatkestuse puhul helistage ikka:
Imatra Elekter AS
Elektririkked 71 50188