0

Kuke galerii meenutab Bernhard Raba teejoomisega

Kaire Reiljan

Kaire Reiljan

kaire@le.ee

Kuke galerii tähistab täna kunstniku ja õpetaja Bernhard Raba 90. sünniaastapäeva meenutuspärastlõunaga teetassi taga.

Kuke galerii perenaine Aita Mölder ütles, et paneb kunstniku sünniaastapäeva puhul välja mõned tema maalid ja alates kella 15 on kõik oodatud Bernhard Raba meenutama.

„Ta oli tõsine maasool nii õpetajana kui ka loometegevuses. Võisime tundide viisi arutleda kunstist ja elust endast,” ütles Mölder. Ta lisas, et Benhard Raba oli võitleja vaimuga, kes nõudis, et kõik asjad pidid korras olema. Samuti oli Raba tulihingeline kunstiklubi austaja ja tema tööd ei puudunud üheltki näitustelt.

Bernhard Raba sündis 9. novembril 1922 ja lahkus meie hulgast nädal pärast 80. juubelit, 16. novembril 2002.

Ta oli üle 30 aasta Taebla kooli õpetaja, õpetades nii matemaatikat, füüsikat, kehalist kasvatust kui ka tööõpetust ja kunsti.

Kunstiga hakkas ta aktiivselt tegutsema 1960. aastatel, olles iseõppija. Ta oli realistliku käsitluslaadiga kunstnik, kes viljeles nii õlimaali, akvarelli kui ka pastelli. Tema lemmikžanriks jäi ikka õlimaal, kus ta mõnikord läks isegi liiga täpseks, joonistades välja kõik oksad ja aknad.

Elu jooksul osales ta ligi 90 näitusel.

NB! Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt. Kommentaare ei toimetata. Nende sisu ei pruugi ühtida toimetuse seisukohtadega. Kui märkad sobimatut postitust, teavita sellest moderaatoreid, vajutades lipukese ikooni.

Kommenteeri

avatar
wpDiscuz