Üks küsimus: Keda eelistab Läänela olümpiakomitee juhina?

Andrus Karnau

andrus.karnau@le.ee

Homme selgub, kas Eesti Olümpiakomitee uueks presidendiks saab Reformierakonnaga seotud ärimees Neinar Seli või alles mõni aasta tagasi tippspordist loobunud kümnevõistleja, Saare maavalitsuse ametnik Madis Kallas. Madis Kallas sai vaevu kokku kandideerimiseks vajalikud 15 esitajat, nende seas Lääne maakonna spordiliit Läänela. Talle heidetakse ette kogemuste puudumist. Neinar Selit ründab ajakirjandus, sest mehe minevikus on hulk hämaraid, et mitte öelda korruptsioonikahtlusega tehinguid, mille kohta ta pressile mingit infot ei jaga.

„See on ilmselt ette selge, et vastust minu käest praegu ei saa,” ütles Peeter Kallas, kes esindab Läänemaa spordiliitu Läänela neljapäevasel Eesti Olümpiakomitee presidendi valimisel. „Võin öelda, et Läänelal on hea meel, et esitasime, nagu hiidlasedki, kandidaadiks Madis Kallase. Mulle meeldib, et ei ole üks kandidaat, et on konkurent kõrval.”

„Madis oli see, kes tuli juba ammu välja oma programmiga. See on andnud hoogu, tänaseks tuli ka Seli oma programmiga välja, mängitakse lahtiste kaartidega. Aiman Seli seisukohtades Toomas Tõnise kogemusi, näen tema käekirja ja hindan seda.”

Peeter Kallas tunnistas, et tegelikult ei olnud ta kolmapäeva pärastlõunal veel kindel, kumma kandidaadi poolt hääletab. „See on küll ebatõenäoline, aga kui Madisel tekib homme variant valituks saada, siis miks ka mitte uue olümpiatsükli alguses uus meeskond paika saada. Ootan tänaõhtust Foorumi saadet.”

Staažikas kergejõustikutreener ja reformierakondlane Peeter Kallas ütles, et tunneb Neinar Selit erakonna kaudu. Madis Kallasega ei ole ta sugulane, kuigi nii on arvatud. „Tunnen Madist kuu aega, ei ole sugugi vilets mees. Mida aeg edasi, seda sisukamaks on noore mehe vaated läinud.”

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
0 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments