"Julged hoolida?" küsib: Kuidas hoiavad läänlased oma kodukanti?

Riina Tobias

riina.tobias@gmail.com

Turvafirma G4S kampaanias “Hoolin oma kodukandist!” algas Läänemaa kuu, mille raames Läänemaa võtmeisikud arutlevad Facebookis meie elukeskkonda puudutavail teemadel.

Näiteks kirjutab oma värskest kodulinnast Haapsalust ja selle helgetest ja mitte nii helgetest külgedest keraamik Liisu Arro:

“Minu jaoks teevad kodukoha turvaliseks poliitiliselt väljendades pehmed väärtused: puhas, ilus linnaruum, pargid ja lillepeenrad. Arhitektuur, mis arvestab traditsioonidega, kus hoitakse ja parandatakse nii, et ei lõhuta ära vana. Kahjuks on minu lühikese viibimise ajal Haapsalus nii mõnigi uhke puitvilla lihtsalt kokku kukkunud ja linnas on palju uhkeid elamuid, mis kurvalt tühjalt seisavad ja murenevad. Vastutustundetuid omanikke peaks linn kuidagi korrale kutsuma, sest muidu kaob Haapsalu ilu sama kiirelt, nagu lagunevad need õnnetud majad. Samas on aga eraalgatuslikult renoveeritud Haapsalus mitu kirikut ja samuti peab kiitma neid kohalikke inimesi, kes oma maju ja aedu korras hoiavad ja teevad Haapsalust just sellise linna, mis on paljudele tuttav Ilon Wiklandi illustratsioonidest Astrid Lindgreni lasteraamatutele.”

Turvafirma G4S soovib kampaaniaga “Hoolin oma kodukandist!” kaasata inimesi kogukonna- ja turvalisusprobleemide tõstatamisse ja ka lahendamisse. Kampaania juhindub põhimõttest, et kui tunnustada ja jagada hoolivust, siis suureneb ka ühiskonna turvatunne.

Tänavu jaanuaris alanud kümnes maakonnas toimunud kampaania partnerid on maavalitsused, omavalitsuste liidud, politsei ja päästeamet.

Läänemaa inimeste sõnavõtte saab lugeda siit.

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
0 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments