Lääne Elu paberleht 6. novembril

Kaire Reiljan

kaire@le.ee

Laupäeval Haapsalu raamatukogu traditsioonilisel perepäeval "Siin me jälle oleme!" kohtus lugejatega ka lõppeva aasta ühe enimmüüdud ja -laenutatud teose "7x7" autor Vahur Kersna. Foto: Arvo Tarmula
Laupäeval Haapsalu raamatukogu traditsioonilisel perepäeval "Siin me jälle oleme!" kohtus lugejatega ka lõppeva aasta ühe enimmüüdud ja -laenutatud teose "7x7" autor Vahur Kersna. Foto: Arvo Tarmula

Haapsalu tänavavalgustuse sasipundar

Enne kui Haapsalu saab 3,036 miljonit eurot maksva tänavavalgustuse, tuleb lahti harutada sasipundar, mis puudutab kaableid, elektri– ja sideposte ning TV–kaableid posti otsas.

Austria riigilt saadava toetuse üks tingimus on, et elektrikaabel, valgusti ja post peavad kuuluma toetuse saajale. See tähendab, et Imatra Elektri või Elteli praeguste postide otsa ei tohi uut valgustit panna. Lahendust, kuhu linn oma valgustuspostid paigaldab, kui ühel pool tänavat on elektri– ja teisel pool sidepostid, keskel aga vee– ja kanalisatsioonitorud, aselinnapea Peeter Vikman veel pakkuda ei oska.

Mida peaks veest teadma eramajade omanikud?

Läänemaal joob fluoriidirohket vett 550 inimest. Terviseameti keskkonnatervise peaspetsialist Küllike Birk kirjutab, mida peaksid veest teadma eramajade omanikud.

Valmimas on esimene mudakreem

Valmimas on esimene mudakreem, mille mõju Haapsallu loodud terviseedenduse ja rehabilitatsiooni kompetentsikeskus uurima hakkab. Mudaekstraktiga massaažikreemi töötab välja Tallinna farmaatsiatehas, järgnevad katsetused ja mõjuuringud, mille viib läbi kompetentsikeskus koos Tartu ülikooli Pärnu kolledži teadlastega.

Klassikursust jäävad kordama põhikooli lõpetajad

Eesti hariduse infosüsteemi järgi jäi Läänemaal mullu klassikursust kordama enim just 9. klassi õpilasi, kuigi levinud arvamuse järgi ei jäeta lõpuklassi õpilasi kordama.

Matsalust saab Eesti peamine turismisihtkoht

Matsalu piirkonna ettevõtjad hakkavad turismiprojekte koguma, sest EASi uues turismi arengukavas on välisturisti väljasõidu sihtkohana fookuses Matsalu rahvuspark.
Estonian Nature Toursi tegevjuht Marika Mann ütles, et Matsalu väljasõidu sihtkohana fookusesse toomine on pikaajalise selgitustöö tulemus. „Edasi sõltub kõik meist endist,” ütles Mann.

Kroonikafilm elust Kasari alamjooksul

Laupäeval kogunes Rõude külamajja üle 70 inimese, et Rein Hansoni kokku pandud kroonikakaadrite kaudu elada kaasa elule Kasari jõe alamjooksul ligi 70 aasta jooksul.
Poolteist tundi pika kroonika „Elu alamjooksul” tarbeks on Hanson kokku kogunud 23 kroonikalõiku aastatest 1931–1999. Kroonikafilm ei kajasta pelgalt Rõude kandis toimunut, vaid laiemalt elu Matsalu lahe mõlemal kaldal. „Kui tahame saada pärandkultuurilist ülevaadet, siis pole oluline, kummal pool jõge see heinategu on üles võetud,” selgitas Hanson.

Kanepi taastub operatsioonist

Soomes kannalõikusel käinud Kaia Kanepi taastub nüüd kodus Haapsalus raamatuid lugedes ja filme vaadates.

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
0 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments