0

Keskkonnamõju hindamise teated

Riina Tobias

Riina Tobias

riina.tobias@gmail.com

Keskkonnaameti Hiiu–Lääne–Saare regioon teatab Niibi II turbatootmisala rajamise ja töötamisega kaasneva keskkonnamõju hindamise aruande avalikust väljapanekust.

AS Tootsi Turvas taotleb maavara kaevandamise luba Lääne maakonnas Oru vallas Niibi turbamaardlas Niibi II mäeeraldisel. Taotletava mäeeraldise pindala on 174,21 ha ja teenindusmaa pindala 222,59 ha. Tegevuse eesmärk on turba mehhaniseeritud kaevandamine aastamääraga kuni 12 000 tonni. Maavara hakatakse kasutama aianduses kasvusubstraatide valmistamisel ja kütteturbana energeetikas. Taotletav loa kehtivusaeg on 35 aastat. Keskkonnamõju hindamise algatas Keskkonnaamet 06.04.2011 kirjaga nr HLS 6-7/11/12114.
Keskkonnamõju hindamise osapooled:
1. Arendaja on kaevandusloa taotleja aktsiaselts Tootsi Turvas, registrikood 10021374, aadress Tööstuse tn 1, 87501 Tootsi alevik, Pärnumaa. Kontaktisik Tiit Saarmets, tel 503 0561, tiit.saarmets@tootsiturvas.ee.
2. Tegevusloa andja on Keskkonnaamet. Kontaktisik Meelis Albert, meelis.albert@keskkonnaamet.ee, tel 452 7773, 5347 6265.
3. KMH ekspert on Inseneribüroo Steiger OÜ. Kontaktisik Martin Kaljuste, tel 668 1013, martin@steiger.ee.
Keskkonnamõju hindamise aruandega on võimalik
5.–19. novembril tutvuda:
1. Keskkonnaameti Hiiu–Lääne–Saare regiooni Haapsalu kontoris aadressil Kiltsi tee 10, Haapsalu, tel 472 4720, laane@keskkonnaamet.ee.
2. Internetis Keskkonnaameti koduleheküljel keskkonnaamet.ee (Uudised&teated — Keskkonnamõju hindamised).

Ettepanekuid, vastuväiteid ja küsimusi keskkonnamõju hindamise aruande kohta saab esitada Keskkonnaameti Hiiu–Lääne–Saare regioonile kirjalikult või e–posti teel kuni 19. novembrini. Keskkonnamõju hindamise aruande avalik arutelu on kolmapäeval, 21. novembril algusega kell 15 Keskkonnaameti Hiiu–Lääne–Saare regiooni Haapsalu kontoris aadressil Kiltsi tee 10, Haapsalu.

NB! Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt. Kommentaare ei toimetata. Nende sisu ei pruugi ühtida toimetuse seisukohtadega. Kui märkad sobimatut postitust, teavita sellest moderaatoreid, vajutades lipukese ikooni.

Kommenteeri

avatar
wpDiscuz