Täna on Haapsalus omavalitsusreformi esimene avalik arutelu

Riina Tobias

riina.tobias@gmail.com

Täna kell 16 toimub Haapsalu kultuurikeskuses regionaalministri algatatud omavalitsusreformi esimene avalik arutelu „Tugevate omavalitsuste Eesti – milline tee valida?“.

Arutelul osalevad regionaalminister Siim-Valmar Kiisleri kutsel piirkonna ja ümbritsevate maakondade omavalitsusjuhid ja volikogude liikmed. Osalema on oodatud ka kohalikud inimesed.

Siim-Valmar Kiisleri sõnul ollakse täna olukorras, kus probleeme Eesti omavalitsuskorralduses tunnistavad kõik osapooled ja eksperdid, kuid lahendusi nähakse erinevalt.

„Nii nende arutelude kui ka erinevatele osapooltele saadetud kirjaliku pöördumise eesmärk on leida see ühisosa, milles meil on võimalik kokku leppida,“ selgitab Kiisler.

Aruteludeks on välja käidud kuus alternatiivset mudelit ning kokku tuleb leppida ka reformi läbiviimise ajakavas.

Oktoobris ja novembris toimub viis avalikku arutelu üle Eesti.

Eestis on praegu 226 kohalikku omavalitsust – 33 linna ja 193 valda. Pooltes omavalitsustes elab vähem kui 1800 inimest, 41 vallas ja linnas on elanikke alla tuhande.

Haldusreformi temaatikaga saab tutvuda siin.

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
0 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments