Saaremaal sadas punast vihma

Riina Tobias

riina.tobias@gmail.com

Saaremaa kohal sadas nädalavahetusel vihma, mis oli segatud Sahara kõrbest pärit punakate liivateradega, kirjutab Meie Maa.

“Laupäeva hommikul tulin auto juurde ja vaatasin, et auto on telliskivipunast tolmu täis,” rääkis üks saarlane. Esialgne mõte, et naabrimees on kive lõiganud või teinud midagi sarnast, kummutunud varsti. Selgus, et nii oli teistelgi.

Siis levis kuuldus, et Taanis oli reede õhtul ja laupäeva varahommikul sadanud taevast alla “verd”. Siinsed kalamehed vaadanud enne nädalavahetusel kalale minemist ilmakaarti ja näinud, et tuul keeras tsükloni Saaremaa poole.

“Punaseid pisaraid” sadas teadaolevalt nii Kuressaare kui ka Lääne-Saaremaa kohal.

Varasemad teated verepisaratest Põhjamaal ulatuvad juba 17. sajandi lõppu.

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
0 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments