Ridala mälumängusarja juubelihooaeg algab

Andrus Karnau

andrus.karnau@le.ee

Täna õhtul kella kaheksaks koguneb tosinajagu võistkondi Haeskast, Sinalepast ja teistest Ridala valla küladest Uuemõisa lossi valla mälumängusarja hooaja avamängule.

„See peaks olema kümnes hooaeg,” ütles mängu üks korraldaja Lea Samarajev.

„Kui 2003 alustasime, siis oli ainul mõni võistkond,” meenutas ta. Möödunud aastal osales sügisest kevadeni iga kuu peetud mängus tihti ka üle 15 võistkonna, mis teeb sellest Läänemaa ühe populaarsema mälumängusarja.

Mängu küsimused teeb traditsiooniliselt tuntud talumees Jaak Sünt, kes on ka mängujuht.

Mängus on 20 küsimust, enamasti annab õige vastus ühe punkti, kuid 3–4 küsimust on sellised, mis võimaldavad teenida täisvastuse puhul kaks punkti.

Et võistkondade vahed väiksemad oleks, pakub Sünt esmalt küsimuse välja vastusevariantideta. Võistkond, kes vastust kohe teab, saab korra mängu jooksul vetot kasutada ja siis peavad ülejäänud vastuse lisaabita välja mõtlema. Kui vetot ei tule, annab mängujuht neli vastusevarianti ja jätab lõpuks alles kaks.

Möödunud võitis hooaja ülinapilt Värava Hansu võistkond Puiatu külast. Hooaja lõpus viis vallavalitsus osalejad Tallinna teletorni.

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
0 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments