Lääne Elu paberleht 20. oktoobril

Andrus Karnau

andrus.karnau@le.ee

Kolmapäeval Martna päevakeskuses igakuist nõupidamist alustama sättinud Läänemaa omavalitsusjuhid pidid koosolekuga siiski ootama, sest Martna lasteaia lastel oli nendega oma plaan. Foto: Arvo Tarmula
Kolmapäeval Martna päevakeskuses igakuist nõupidamist alustama sättinud Läänemaa omavalitsusjuhid pidid koosolekuga siiski ootama, sest Martna lasteaia lastel oli nendega oma plaan. Foto: Arvo Tarmula

* Liigniiskus takistab Läänemaal sügiskülvi ja ähvardab talunikud PRIA toetuseta jätta.
„Üle Eesti on jõudnud PRIAsse selle kohta neli teatist, kolm neist on Läänemaalt,” ütles PRIA pressiesindaja Maris Sarv–Kaasik. Toetuseks vajaliku keskkonnasäästliku majandamise nõude järgi peab 30% põllumaast olema sügisest kevadeni taimkatte all, aga külvata ei saa.

* Politsei on kindlaks teinud noorteseltskonna, kes Haapsalus viimase kuu aja jooksul süüdanud kaks puukuuri ja raudteevaguni.

* Haapsalu tulevase põhikooli direktor on Anne Mahoni. Teine direktorikandidaat oli Haapsalu Wiedemanni gümnaasiumi praegune direktor Leini Vahtras.

* Koolivägivald ei ole erikoolide laste erakordne tegu, vaid harilike koolide tavaliste laste argipäev, kinnitas arvamusloos endine õpetaja Kaie Ilves. Lapsed võivad olla julmad, teab iga õpetaja. Koolivägivalla juhtumite puhul hakkab tihti koolis tööle protsess, mille lõpuks paistab vägivallatseja suurem ohver kui ohver ise, ohvriga aga ei tegele keegi. Nii ei peaks see olema.

* Reedel kogunesid Haapsalu gümnaasiumi vilistlased kunagisse koolimajja, et rääkida praegustele õpilastele ühe koolitunni jooksul oma karjäärist.

* Neljapäeval Haapsalus Eesti inimesegeneetika ühingu aastakonverentsil elutööpreemia vastu võtnud Ain Heinaru ei ole ainult teadlane, vaid ka praktik, tema bakterigeneetilisi töid läheb vaja keskkonnakaitses.

* Läänemaa haiglas teisipäeval ja kolmapäeval toimunud tööseisaku tõttu jäi ära sadakond vastuvõttu.

* Kullamaa esindajate katse Kodukant Läänemaa üldkoosolekul juhatuse esimees Tiiu Aavik tagasi kutsuda kukkus läbi.

* Ajakirjanik Margus Välja annab USAst ülevaate, kuidas kallutas presidendikandidaatide teine teledebatt kaalukaussi.

* Läänemaa spordikooli treeningutesse on registreeritud 326 last, mulluse hooaja tipphetkel jaanuaris oli hingekirjas 360 last. Õpilaste arvu kahanemise põhjuseks arvas spordikooli juht Mati Seppi lapsevanema tasutava õppemaksu tõusu — mullu algas see 3.20, nüüd algab 5 eurost kuus.

* Liisingufirmad ei taha lepingu lõppedes autot tagasi võtta. Nõnda arvab Läänemaa ühe väikefirma juht oma kogemusele tuginedes. Firmajuhi meelest tõmmatakse temasugustele kott pähe, sunnitakse liisingu lõppedes auto välja ostma. Kui vastu hakkad, esitatakse kopsakas remondiarve.

* Postkastiomanikul on õigus keelata aadressita reklaami kandmine oma postkasti. Lääne Elu õpetab, kuidas seda teha.

* Kõmsi raamatukogu ja Kinksi küla selts tähistavad sel kuul võimalik et Eesti vanima, Karuse kiriku koguduse raamatukogu 170. sünnipäeva.

* Tuleval neljapäeval on kõik beebiootel naised oodatud Ridala vallamajja perekooli esimesse tundi. Perekoolis hakkab loenguid pidama läänlanna Irina Vorobjova, kes on Tallinnas ämmaemandaks õppinud, Ida–Tallinna keskhaiglas sel alal töötanud ja seal perekoolis ka loenguid pidanud.

* Linnuvaatleja Tarvo Valker pidas nädala päeviku Kihnu saarelt, kus seiras lindude sügisrännet.

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
1 Kommentaar
Inline Feedbacks
View all comments
pilt on hea
11 aastat tagasi

lasteaed jääb lasteaiaks ka suurest peast