„Prantsuse kuninganna minestas!”

Madiken

madiken@le.ee

Kuvatud 3 pilti, galeriis pilte: 7

Prantsuse kuninganna minestas, sest keegi oli ta juhatanud nahkhiirte koopasse. Juhtum leidis aset millalgi 12. ja 13. augusti vahel. Kuninganna arvates teda rööviti, röövijaks oli musta riietatud inimene.

Uudise Prantsuse kuningannaga juhtunud õnnetusest edastas Lääne Elule Haapsalu gümnaasiumi 3. klassi õpilane Veronika.

Täna peeti Haapsalu gümnaasiumis juba neljandat aastat toimunud karjääripäeva. Karjääripäev on päeva, mil kunagisse koolimajja koguneb igas vanuses vilistlasi, et rääkida praegustele õpilastele oma karjäärist. Mina andsin tundi kolmanda klassi õpilastele.

Tutvustasin neile Lääne Elu paberlehte ja online-lehte. Tuli välja, et peaaegu kõik lapsed olid Lääne Elu näinud ja mõned koguni lugenud. Lapsed kiitsid ka Lääne Elu laupäevanumbrites ilmuvat Lehm Ludmilla lastekat, aga arvasid, et selle juures võiks olla ka lastele mõeldud ülesandeid — näiteks lasteristsõna või mõistatusi.

Kuuldust enim meeldis lastele aga kassipoeg Herta, kes on Lääne Elule justkui maskotiks.

Tunni lõpetuseks rääkisin, kuidas kirjutada ajaleheuudist ja lapsed said ise ühe uudise valmis kirjutada-joonistada. Uudis võis olla kas mõnest päriselt toimunud sündmusest või täiesti välja mõeldud. Lapsed lubasid mul nende töid ka Lääne Elus avaldada.

Kirjutasin uudised ümber parandamata — täpselt nii, nagu lapsed ise kirjutanud olid. Uudistes sisalduvad inimeste nimed vahetasin siin sõnade mees ja naine vastu.

 

 

Lääne Elu

Neljapäeva öösel vastu reedet leidsid Lääne Elu tegelased endale väikse kassipoja ja panid talle nimeks Herta ja nüüd töötab lääne Elus väike kassipoeg Herta.

 

Kolm hullu joodikut ründasid nelja last

Argo

Eile õhtul 18 oktoober ründas kolm hullu joodikut nelja 9 aastast last raud pulkadega. Kuritegu toimus Haapsalus männiku tee 25. Joodikud viisid lapsed metsa ja nad uputasid lapsed. Kolm joodikut pääsesid tihedasse metsa.

 

Põllumehed said poest uued terad eile kätte

Marko

Põllumehed said uued terad eile tallinnast kätte. Tallinna, Haapsalu, Tartu ja Lihula põllumehed said riigilt terade ostmiseks raha.

 

Naine oli näinud metsas karu

Naine oli käinud metsas seenel ja märkas kahte karu. Karu, aga teda ei märganud. See toimus 05.10.2012

 

Hobune põgenes talust ja kappas otsa 10. a lapsele

Laura

Täna varahommikul põgenes selleri talust hobune Ludmilla. Ta kappas umbes 10 km ida poole. Umbes kahe tunni pärast jõudis hobune linna Karli tänavale. Kus jalutasid 10. a tüdruk ja tema ema. Ema hakkas hobust eemale ajama, kuid hobune sattus paanikasse ja kappas 10. aastasele lapsele otsa.

 

Muusikakoolis oli kontserdil vähe rahvast lapsi vaatamas

Marleen

Täiskasvanud ei tule oma lapsi vaatama, sest neile on töö tähtsam. Kohti oli väga palju.

 

Juhtum

Eile õhtul sõitis keegi Lätis kirtel läpi tuneli ja kaotas iuhituse ja tuneli seina sise ja kiirus oli 120 ja auto läks põlema.

 

Meteoriidi langemine

Üle eile langes meteoriit. Meteoriit langes paralepa randa. Paralepa randa tuli suur auk.

 

Eestis hai kala heksind

Kristofer

Eestise eksis üks mõrtsuk hai kes sõi ühe inimese ära ja teised nägid pealt ja helistasi 112 ja hai saadi kätte. Hai läks kala näitusele.

 

Autoavarii Tallinnas

Fiona

Eile kesköösel juhtus Tallinnas autoavarii. Autoavarii põhjustas ilma lubadeta sõitnud 23aastane mees, ta ületas kiirust ja kaldus vastassuunavööndisse. Ta sõitis otsa 33 aastasele naisele. Mehe kõrval istus 30 aastane mees. Naine sõitis aga üksi.

 

Tallinna loomaaias nägi päevavalgust 4 leopardi kutsikat

Reno ja Rasmus

Tallinna loomaaias sündis öösel kell 03:37 leopardi kutsikad. Mõnda aega ei tohi vastsündinuid vaatamas käia, sest nende ema võib enda lapsed suurest hirmust ära tappa.

 

Nelik auto õnnetus

Mihkel

Neli meest tegid õnnetus Harjumaal keskööl. Autojuhid said rängalt viga kiirabi toimetas nad kohe haiglasse kaks inimest said suurelt viga ja surid haiglas.

 

Eesti lasteaias

Ksenja

Neli poisi tegid Silamäe lasteajas aknad katki.

 

Õnnetus Parilas

Eliise

Eile õhtul kell 21.32 sõitis 34 aastane mees kraavi. Selle õnnetuse lõpuks viidi mees raskete vigastustega Tallinna haiglasse. Mees oli olnud teel koju Ristile, kuid päeva kurnatusest oli ta uimasena teelt välja sõitnud.

 

Kass Herta närib arvutit!

Sandra

10. Jaanuaril juhtus Lääne Elu kontoris midagi väga eba tavalist. Kass Herta näris ajakirjanik Madikeni arvutit. Õnneks jäi arvuti terveks. Ainult paar kriimu tuli arvuti peale.

 

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
2 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments
Silvi
11 aastat tagasi

Nii tore on lugeda Sinu antud tunnist ja ka laste uudisartikleid! Tubli oled!!!!!!!!!!!

Veronika
11 aastat tagasi

Ma tahan tänada Madlike Kütti. Ta tegi meile VÄGA VÄGA TOREDA tunni.
AITÄH MADLIKE! Olen kindel, et terve klass tänab Sind.

Kolmanda klassi õpilane Veronika