Täna algab registreerimine laulu– ja tantsupeole

Lehte Ilves

lehte.ilves@gmail.com

Tänasest saavad kollektiivid, kes soovivad osaleda 2014. aasta laulu– ja tantsupeol, end kirja panema hakata. Selleks
tuleb kollektiivi ühel esindajal täita taotlus laulu– ja tantsupeo elektroonilises registris aadressil register.laulupidu.ee. Väliskollektiivide ja välis–Eesti kollektiivide registreerimine algab novembris, teatas Eesti laulu– ja tantsupeo sihtasutus.
XXVI laulu- ja XIX tantsupidu „Aja puudutus. Puudutuse aeg” on Tallinnas 4.-6. juulil. Registreerimine on vajalik peo ettevalmistusel, andes võimaluse kavandada järgmisi samme sel pikal teel.Laulupeo kunstiline juht on Hirvo Surva. Tantsupeo pealavastaja on Maido Saar, muusikajuht Toomas Lunge, tantsupeo idee ja loo autor on Sten Weidebaum.

Hirvo Surva sõnul kohtuvad XXVI laulu- ja XIX tantsupeol kaks olulist märksõna — aeg ja puudutus.„Aja puudutust tunneme oma eelkäijate loomingus. XXVI laulupeo esimese päeva kontserdi nimi ongi „Aja puudutus” ja see toob meieni väärtusliku varamu esimesest laulupeost alates. Aeg on väärtuslik ja kasutagem seda hästi, et meistki jääks maha see, mis meie järeltulijaid puudutab,” ütles Surva.

XIX tantsupeo ideekavand on sündinud igatsusest, et oleksime avatud märkama ja väärtustama seda, mis on päris ja mis ei raiska oma väärtuslikku aega tühisusele ega sulge oma südant puudutustele. Vaatamata sellele, et meie elu koosneb paljudest puudutustest, ei jõua enamik neist paraku näpuotsast kaugemale. Puudutuste puudumisest tekkinud tühjuse täidab igatsus ja valu.
Kollektiivid saavad laulu– ja tantsupeole registreeruda 20. septembrist 20. oktoobrini.
Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
0 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments