4

Haapsalu ja Ridala võivad teha ühise prügihanke

Lehte Ilves

Lehte Ilves

lehte@le.ee

Et Läänemaa omavalitsuste ühine prügihange on nurjunud, kaaluvad Haapsalu linn ja Ridala vald ühist hanget.

Üks põhjus ühist hanget teha on Ridala valda jäävad suvilad —  suur osa neist kuulub Haapsalu inimestele, selgitas Ridala vallavanem Toomas Schmidt.  Kui on ühine prügivedaja, võib vald Haapsalus elava suvilaomaniku vabastada prügikasti tellimisest suvilasse. Üks ühine suurem hange lubab loota ka odavamat hinda, lisas Schmidt.

Mis saab jäätmejaamast, ei ole praegu selge. Küll on aga peaaegu kindel, et prügiveohankesse seda ei võeta.

„Seda tuleb veel linnaga arutada,” ütles Schmidt ja pidas võimalikuks, et selle opereerimine jääb kahe peale.
Teisipäeval arutasid ühise korraldatud jäätmeveohanke tegemist Haapsalu aselinnapea Peeter Vikman ja Ridala abivallavanem Helen Koppa.  Toomas Schmidti sõnul on lõplik sõna öelda volikogul.

Tervet Läänemaad hõlmav jäätmeveohange takerdus, kui Veolia ja Ragn–Sells vaidlustasid hanke, sest nende meelest poleks tohtinud jäätmejaama hankesse lülitada. Omavalitsusliit võitis kohtuvaidluse, aga et olukord jäätmeturul muutub kiiresti, otsustas Haapsalu linnavolikogu enne jaani ühishankest loobuda.  Ühishankest on taganenud ka Kullamaa vald.

Omavalitsusliit ootab, et septembri lõpuks  ütlevad ka teised omavalitsused, kas teevad hanke koos või eraldi.

NB! Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt. Kommentaare ei toimetata. Nende sisu ei pruugi ühtida toimetuse seisukohtadega. Kui märkad sobimatut postitust, teavita sellest moderaatoreid, vajutades lipukese ikooni.

Kommenteeri

avatar
Ettevõtja
Ettevõtja

Veolia tahaks telkijate ka aastaringse igakuise prügimaksu panna 😛

mnjah
mnjah

…Üks põhjus ühist hanget teha on Ridala valda jäävad suvilad — suur osa neist kuulub Haapsalu inimestele, selgitas Ridala vallavanem Toomas Schmidt. Kui on ühine prügivedaja, võib vald Haapsalus elava suvilaomaniku vabastada prügikasti tellimisest suvilasse…. et siis suvilas tekkiv prügi võib visata metsa alla, jäätmed põletada või tuua Haapsalusse oma korteriühistu prügikasti?! ainuke ja ainuke põhjus saab olla odavam hind ehk mastaabiefekti tekkimine.

miks
miks

see toomas seda praegu ei lase teha, on veolia palgal või

ei läheks
ei läheks

võlgu oleva haapsaluga koos luurele, ridala on rikas ja ridala maksab

wpDiscuz