Haapsalu ja Ridala võivad teha ühise prügihanke

Lehte Ilves

lehte.ilves@gmail.com

Et Läänemaa omavalitsuste ühine prügihange on nurjunud, kaaluvad Haapsalu linn ja Ridala vald ühist hanget.

Üks põhjus ühist hanget teha on Ridala valda jäävad suvilad —  suur osa neist kuulub Haapsalu inimestele, selgitas Ridala vallavanem Toomas Schmidt.  Kui on ühine prügivedaja, võib vald Haapsalus elava suvilaomaniku vabastada prügikasti tellimisest suvilasse. Üks ühine suurem hange lubab loota ka odavamat hinda, lisas Schmidt.

Mis saab jäätmejaamast, ei ole praegu selge. Küll on aga peaaegu kindel, et prügiveohankesse seda ei võeta.

„Seda tuleb veel linnaga arutada,” ütles Schmidt ja pidas võimalikuks, et selle opereerimine jääb kahe peale.
Teisipäeval arutasid ühise korraldatud jäätmeveohanke tegemist Haapsalu aselinnapea Peeter Vikman ja Ridala abivallavanem Helen Koppa.  Toomas Schmidti sõnul on lõplik sõna öelda volikogul.

Tervet Läänemaad hõlmav jäätmeveohange takerdus, kui Veolia ja Ragn–Sells vaidlustasid hanke, sest nende meelest poleks tohtinud jäätmejaama hankesse lülitada. Omavalitsusliit võitis kohtuvaidluse, aga et olukord jäätmeturul muutub kiiresti, otsustas Haapsalu linnavolikogu enne jaani ühishankest loobuda.  Ühishankest on taganenud ka Kullamaa vald.

Omavalitsusliit ootab, et septembri lõpuks  ütlevad ka teised omavalitsused, kas teevad hanke koos või eraldi.

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
4 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments
Ettevõtja
11 aastat tagasi

Veolia tahaks telkijate ka aastaringse igakuise prügimaksu panna 😛

mnjah
11 aastat tagasi

…Üks põhjus ühist hanget teha on Ridala valda jäävad suvilad — suur osa neist kuulub Haapsalu inimestele, selgitas Ridala vallavanem Toomas Schmidt. Kui on ühine prügivedaja, võib vald Haapsalus elava suvilaomaniku vabastada prügikasti tellimisest suvilasse…. et siis suvilas tekkiv prügi võib visata metsa alla, jäätmed põletada või tuua Haapsalusse oma korteriühistu prügikasti?! ainuke ja ainuke põhjus saab olla odavam hind ehk mastaabiefekti tekkimine.

miks
11 aastat tagasi
Reply to  mnjah

see toomas seda praegu ei lase teha, on veolia palgal või

ei läheks
11 aastat tagasi

võlgu oleva haapsaluga koos luurele, ridala on rikas ja ridala maksab