25. august: Vimma võim

Andrus Karnau

andrus.karnau@le.ee

Läinud aasta lõpus kirjutas Lääne Elu, et mitte keegi ei ole Ridala vallavolikogu silmis pälvinud sellist tähelepanu kui tavaline haljastustöötaja Heiki Magnus. Kolme viimase aasta jooksul on Magnus olnud volikogus jutuks vähemalt kümme korda, keskmiselt igal 3.-4.istungil.

Ometi tegi Magnus head tööd ja see oli igaühele palja silmagagi näha: niidetud ja silutud teeääred, pargid ning haljasalad; korda tehtud ja esile tõstetud vaatamisväärsused.

On kahetsusväärne, kui Ridala vallas, kus asju on aetud ju päris mõistlikult, pääsevad ühtäkki võimutsema isiklikud sümpaatiad-antipaatiad sedavõrd, et valla huvid ei lähe enam korda ja valla raha raisatakse kohtuskäimise peale.

Niisuguste väiklaste vahejuhtumite puhul tekib küll mõte, et suuremas, ühinenud omavalitsuses ei saaks kahe külamehe omavahelised suhted nii suurt mõju avaldada kui nüüd.

Ehk on elu Ridalas ka väheke seisma jäänud. Volikogus on valimistest valimisteni ikka ühed ja samad inimesed. Vallavalitsuses seesama. Tuleva aasta kohalikud valimised võiksid tuua võimule uusi värskete mõtetega inimesi.

1 Kommentaar
Inline Feedbacks
View all comments
Gen.
9 aastat tagasi

Hr. Magnus tegi oma tööd hästi ja tihti rohkemgi,kui oli otsene kohustus. Aga ju oli mõne väikese ülemuse ego nii suur,et ei talunud Magnuse mõnikord otsekoheseid ütlemisi. Ja nii ta kahjuks töölt lahti tehti. Aga loodame,et järgmised valimised muudavad midagi…..